Основна ціль росіян: полковник ЗСУ попередив про загрозу для 2 населених пунктів

28 лютого 2024, 17:59
401
Військовий експерт наголошує, що росіянам дуже важливо захопити ключовий залізничний вузол на Харківщині.
Основна ціль росіян: полковник ЗСУ попередив про загрозу для 2 населених пунктів
Полковник ЗСУ назвав основні цілі російського наступу / Колаж: Главред, фото: 66 окрема механізована бригада, 43 окрема механізована бригада, 241 окрема бригада Сил територіальної оборони

Росіяни найближчим часом намагатимуться використати в своїх інтересах перевагу в живій силі та техніці. Ціллю наступальних операцій росіян на сході України стане Куп'янськ-Вузловий та Вугледар. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов.

Він зазначив, що росіяни намагаються використати наш критичний дефіцит артилерійських боєприпасів, це означає, що ворог буде продовжувати атакувати.

"Для росіян важливий контроль над залізничними лініями та вузлами, а це означає, що найближчим часом противник сконцентрує свої зусилля для того, щоб взяти під контроль населений пункт Куп'янськ-Вузловий тому, що саме там зосереджені залізничні колії, які мають напрямок до території РФ. Ворогу дуже важливо тримати під контролем саме цей залізничний вузол", - пояснив Селезньов.

відео дня

Крім того, військовий експерт наголошує на тому, що російські війська будуть намагатись відсунути лінію фронту якнайдалі від Волновахи.

"Тому, що відстань від Вугледара до Волновахи близько 20 км, а це значить, що наша далекобійна артилерія може ефективно працювати по залізничному вузлу Волновахи", - вказує Селезьов.

Аналітик також робить висновок про те, що окупанти будуть нарощувати темпи будівництва залізничного сполучення вздовж Азовського узбережжя, щоб мати додаткові шляхи доставки військово-технічного майна.

Хто такий Владислав Селезньов

Владислав Селезньов - український військовий експерт, журналіст. Полковник Збройних сил України.

До окупації Криму країною-агресором Росією працював начальником кримського медіа-центру Міністерства оборони України. Коли Кримський півострів захопили російські окупанти, залишився вірним українській присязі і переїхав до Києва.

Після початку АТО на Донбасі в 2014 році був призначений керівником пресцентру оперативного штабу Антитерористичної операції на сході України.

У період з листопада 2014 по 2017 рік - начальник пресслужби Генерального штабу Збройних сил України.

Наприкінці 2017 року звільнився з ЗСУ у зв'язку із завершенням контракту.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Сили оборони України активно використовують рельєф місцевості та каскад водосховищ на Донбасі в районі Тоненького, Орлівки та Бердичі для проведення оборонної операції. Про це заявив представник оперативно-стратегічного угруповання "Таврія" Дмитро Лиховій.

Офіцер з 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький повідомив, що після захоплення росіянами Авдіївки вони відчули ейфорію і збільшили кількість штурмів по всій лінії фронту.

Аналітики Інституту вивчення війни з США стверджують, що російські війська продовжують просуватися на захід від Бахмута.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти