Окупанти пішли в атаку на трьох напрямках і готують штурм Сєвєродонецька

29 квітня 2022, 19:57оновлено 29 квітня 2022, 21:19
Ворог продовжує проводити наступальні дії в Східній операційній зоні.
війна
ЗСУ знищують окупантів РФ / Facebook / GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська продовжують наносити авіаудари по Маріуполю, а також ведуть наступальні дії на Донбасі.

"На Маріупольському напрямку ворог продовжував наносити авіаційні удари по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу Азовсталь, а також здійснював перекидання частини підрозділів з Маріупольського на Курахівський напрямок", - говориться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

При цьому, на Курахівському напрямку угруповання окупантів посилено додатковими артилерійськими підрозділами зі складу 1-го армійського корпусу.

"Противник продовжує наносити авіаційні та ракетні удари з метою знищення об'єктів цивільної інфраструктури та порушення системи логістичного забезпечення наших військ. З метою уточнення положення підрозділів Сил оборони України ворог проводив повітряну розвідку із застосуванням БПЛА Орлан-10. Продовжує втрачати цю розвідувальну техніку", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на Донецький і Таврійському напрямках підрозділи противника намагаються вести наступ на Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках.

"Противник продовжує спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне і Попасна і здійснює підготовчі заходи до просування на Сєвєродонецьк. Противник продовжує артилерійські обстріли наших військ", - йдеться в повідомленні.

Також сказано, що в цілому "противник продовжує проводити наступальні дії в Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом".

читайте такожСмертельний удар з повітря: морпіхи ЗСУ спалили дві БМП окупантів

Війна в Україні

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти