Обстріли лише посиляться: в ISW назвали мету російських ударів по Харкову

26 травня 2024, 09:27
759
Аналітики ISW наголошують, що росіяни будуть продовжувати масовані удари по Харкову, поки діє заборона для України на удари по Росії західною зброєю.
Обстріли лише посиляться: в ISW назвали мету російських ударів по Харкову
В США розповіли, скільки триватиме російський терор Харкова / Фото: Офіційний телеграм-канал голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова

Російські обстріли Харкова, які стали все частішими, спрямовані на примушення місцевих жителів залишити свої домівки і втекти з міста. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що Харків постійно зазнавав обстрілів з боку Росії з моменту початку повномасштабного вторгнення, але в останні місяці їхня інтенсивність значно зросла. При цьому змінилися цілі обстрілів – тепер їхні удари спрямовані на парки, будівлі та інші місця масового перебування людей.

Яскравим прикладом цього є 25 травня, коли противник чотири рази здійснював скидання керованими авіаційними бомбами та фугасними авіаційними бомбами різних модифікацій, здійснював ракетні удари по цивільних об’єктах міста.

відео дня

Спочатку був ракетний удар із застосуванням ракет "Іскандер-М" та ракет систем ППО С-300/С-400 по ліцею, потім удар двома високоточними плануючими керованими авіабомбами по будівельному гіпермаркету "Епіцентр", і ще один удар неідентифікованими боєприпасами по Центральному парку Харкова. Ввечері того ж дня стався приліт у житловому районі в центрі міста.

Аналітики ISW вважають, що однією з основних цілей цих жахливих атак є змушення місцевого населення покинути місто.

У звіті Інституту вивчення війни йдеться, що окупанти обстрілюють місто з безпечних районів на території РФ, оскільки там їх не досягне українська ППО. Країни Заходу заборонили використовувати своє озброєння для ударів по військовим об'єктам та в повітряному просторі агресора, тому ворог використовує цю вразливість для проведення своїх терористичних атак.

"Російські війська, найімовірніше, будуть продовжувати ці удари в рамках наступальної операції на півночі Харківської області доти, доки заборони Заходу не дозволять українським силам адекватно протистояти прикриттю російських військових на території РФ", – зазначається у звіті ISW.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Обстріл Харкова 25 травня 2024 року - удар по "Епіцентру" в Харкові

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 25 травня голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов підтвердив обстріли цивільних торговельних об'єктів у Харкові. В результаті "прильоту" була зафіксована пожежа.

25 травня Росія 4 рази атакували Харків з повітря. Внаслідок 4-го удару по місту зафіксовано вибухи поряд із житловою забудовою у центрі міста. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував цей навмисний удар російських окупантів керованою авіаційною бомбою по торговому центру в Харкові.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти