Американський генерал пояснив ознаки підготовки удару РФ по Україні

10 липня 2020, 20:18оновлено 11 липня 2020, 12:27
Офіцер рекомендує звертати увагу на ранні сигнали.
Бен Ходжес
Бен Ходжес розповів про ознаки підготовки удару РФ по Україні / Reuters

Колишній командувач ЗС США в Європі Бен Ходжес висловив думку, що про підготовку нової атаки Росії на Україну можна буде зрозуміти за фактом зведення госпіталів, сховищ боєприпасів, логістичних пересувань військових і зростання новин про гуманітарну кризу в Криму.

В інтерв'ю виданню Тиждень офіцер заявив, що перша ознака підготовки агресії – розгортання медустанов, наприклад, польових госпіталів, в кількості більшій, ніж потрібно для військових навчань. Також при підготовці до агресії створюють додаткові сховища боєприпасів, оскільки під час війни на логістику немає часу.

"Я очікую, що українські розвідувальні служби стежать за всім, чим можуть. У той же час вважаю, що російські військові будуть дисципліновані і повинні дотримуватися вимог операційної безпеки", — сказав він.

відео дня

читайте такожЗнищити 360 танків противника: ЗСУ отримали від США JavelinХоджес вважає, що необхідно черпати інформацію з російських ЗМІ. Тривогу повинні викликати факти про негативну ситуацію в Криму. Аналогічний моніторинг повинен бути і по Донбасу, зазначив він.

"Там знаходяться тисячі російських офіцерів. Вони якимось чином можуть розповісти, що відбувається", – додав він, висловивши сподівання, що СММ ОБСЄ буде відстежувати, що відбувається.

Нагадаємо, Росія може здійснити військове вторгнення на територію України з анексованого Криму з метою відновлення постачання води на окупований півострів. Однак українська армія буде готова дати відсіч агресору у разі реалізації такого сценарію.

Раніше колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес заявив, що Росія може вторгнутися в Херсонську область і захопити там дамбу. Причиною того є дефіцит водних ресурсів у захопленій АР Крим.

Тим часом командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв заявив, що на даний момент немає загрози військового вторгнення Росії з окупованого Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти