Не ракети: Кулеба назвав головну причину знищення Трипільської ТЕС

11 квітня 2024, 22:32
1044
Трипільська ТЕС забезпечувала світлом три області, зокрема Київську.
Не ракети: Кулеба назвав головну причину знищення Трипільської ТЕС
Україна потребує більше Patriot / Колаж: Главред, фото: kongsberg.com, скріншот YouTube

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Росії не вдалося би зруйнувати Трипільську ТЕС, якби Україна мала достатньо Patriot, сказав він у коментарі Укрінформ.

"Піднімаємо цю тему… Що тут піднімати, тема одна – дайте "Петріоти"! Якби у нас стояли "Петріоти", ми б сьогодні не втратили все це", - відповів міністр на питання, чи піднімав він тему знищення росіянами Трипільської ТЕС під час обговорення з європейськими колегами.

За словами Кулеби, саме у такому ключі українська сторона й говоритиме з іноземними партнерами - "максимальне прискорення постачання ППО".

відео дня

Трипільська ТЕС - що про неї відомо

Трипільська теплова електрична станція - найпотужніша електростанція в Київській області. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області, пише Вікіпедія.

Підприємство займає площу 281,3 га та розташоване на Дніпровському узбережжі за 13 км на південь від Києва, поблизу села Трипілля.

Містом-супутником Трипільської ТЕС є місто Українка з населенням близько 16 тисяч осіб.

Удари по Україні 11 квітня - вибухи і прильоти

Вранці 11 квітня Росія випустила по Україні майже всю наявну номенклатуру засобів ураження - від балістики і до крилатих ракет та ударних дронів.

Під ударами опинилися Київська, Львівська, Харківська області.

Російськими терористами було повністю зруйновано одну з найбільших теплоелектростанцій в Україні - Трипільську ТЕС, яка забезпечувала Київську, Черкаську та Житомирську області.

Крім того, у Харківській області підтверджено 10 ударів по об'єктах промисловості.

Після атаки 11 квітня президент Володимир Зеленський укотре звернувся до Заходу із закликом передати Україні недостатню кількість ЗРК і ракет до них.

Глава держави зробив дуже важливу ремарку - заявив, що бездіяльність західних країн "готує потенціал для географічно ширших ударів" Росії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти