Справжнє диво: з-під завалів у Горенці дістали живого кота

12 червня 2022, 23:02
Під завалами зруйнованого будинку в селі Горенка біля Бучі Київської області, яке постраждало від російських окупантів, врятували кота.
Справжнє диво: з-під завалів у Горенці дістали живого кота
Кота врятували на руїнах п'ятиповерхівки в Горенці / фото: facebook.com/ZooPatrul.UA

З-під завалів зруйнованого будинку в селі Горенка біля Бучі Київської області, яке постраждало від російських окупантів, врятували кота. Як тварині вдалося вижити, залишаючись тривалий час в руїнах, залишається загадкою.

За інформацією волонтерів "ЗооПатруля" в Facebook, врятовану тварину звуть Біггі, це метис мейн-куна - рідкісної породи американських кішок, що відрізняється великими розмірами і значною масою тіла.

Кіт з Горенки вже звик до аскетизму і дуже невибагливий, зазначають активісти.

відео дня
Справжнє диво: з-під завалів у Горенці дістали живого кота

"Він перейняв красу і статечність цієї породи. Тому цілком може претендувати на звання господаря в будинку. На долю котика випало чимало пригод", - йдеться в публікації.

Хвостатий бідолаха довгий час жив у підвалі зруйнованого п'ятиповерхового житлового будинку, поки його не витягли з-під руїн працівники ДСНС і не передали зоозахисникам, які тепер взяли над котом шефство, доглядають за твариною і шукають йому нового господаря.

"Біггі здоровий, кастрований хлопчик п'яти років. Для майбутнього господаря, який знайшов спільну мову з цим красенем, котик стане справжнім відданим другом", - розповіли волонтери.

Дивіться онлайн новини Києва:

Війна Росії проти України

Президент Володимир Зеленський 7 червня зробив заяву, згідно з якою Збройні Сили України не можуть перейти до контрнаступу через брак озброєнь. У російських військ значно більше зброї, а українська держава прагне зберегти життя своїх військових.

Секретар РНБО Олексій Данилов вважає, що армії України для переходу в контрнаступ потрібні сотні одиниць ракетних систем, артилерії, а також бойові літаки, танки і тисячі безпілотників. Також потрібно сформувати 6 бригад чисельністю 25 тисяч осіб.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що Захід повинен постачати Києву більше зброї. Українські війська серйозно поступаються окупантам РФ в артилерії на Донбасі. Без поставок зброї в достатньому обсязі українським військам складно зупинити наступ загарбників, не кажучи вже про контрнаступальну операцію.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти