"Ґвалтували, обезголовлювали чоловіків і жінок": в InformNapalm розповіли деталі звірств окупантів

12 квітня 2023, 09:23
Російські загарбники жорстоко страчували українських військових незалежно від статі, а також ґвалтували і вбивали цивільних.

Российские военные, плакат Россия страна-убийца
В InformNapalm розповіли деталі звірств окупантів/ Міноборони РФ, УНІАН

Російські окупанти неодноразово жорстоко страчували захисників України. Одним із видів таких страт було відрізання голів. Нелюди таким чином страчували українських військових незалежно від статі, були випадки, коли так жорстоко вбивали і цивільних.

Про це повідомили в Telegram-каналі InformNapalm у середу, 12 квітня. У спільноті відреагували на поширене у мережі 11 квітня відео страти українського військового, якому російські окупанти відрізали голову, і нагадали, що катування та жорстокі вбивства росіяни практикують в Україні ще з 2014 року.

відео дня

За даними спільноти, до грабування та катування українців на окупованих територіях Донбасу роками вдавалися переважно кадирівці.

"Ми отримували усні свідчення, що російські військові (здебільшого "кадирівці", але не тільки) практикували відрізання голів полоненим українцям, не тільки військовим, а й цивільним, яких вони до цього грабували та катували. Голови відрізали не тільки чоловікам, але і жінкам, яких перед цим ґвалтували", – зазначається у повідомленні.

У спільноті розповіли, що подібна ситуація сталася у селищі Новосвітлівка на Луганщині у 2014 році. Місцеві жителі тоді повідомили, що "кадирівці" зґвалтували і жорстоко вбили кількох медпрацівниць місцевої лікарні.

"Одна з жінок, якій вдалося втекти і бачити все на власні очі, невдовзі померла, кажуть, що "від емоційного вигорання та психологічного шоку", – пишуть в InformNapalm.

Також у тому ж році один з українських офіцерів розповів, що він бачив в оптичний приціл, як росіяни відрізали голови полоненим.

Практика вбивств з катуванням збільшилася після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, зазначають в InformNapalm.

Для чого російські окупанти знімають жорстокі відео

При цьому в InformNapalm кажуть, що російські загарбники жорстоко вбивають українських військових і записують це на відео не лише для залякування українців, а швидше для "внутрішнього використання" цього відео.

"Російські командири підрозділів ЗС РФ та неформальних російських бандформувань віддають накази своїм підлеглим, щоб ті відрізали голови чи катували, а самі знімають все на телефон, як доказ і елемент "пов'язання кров'ю та злочином", щоб підлеглі розуміли, що шляху назад для них вже немає. Після такого "хрещення кров'ю" вірогідність, що бойовик втече і здасться у полон, значно зменшується, бо є компромат. Тобто це контент не для нас і не для Заходу, а для внутрішньої аудиторії", – пишуть у спільноті.

При цьому в InformNapalm припускають, що ці відео можуть потрапляти у мережу у тому разі, якщо співучасник злочину втік чи зрадив, а також тоді, коли відеозапис знаходять у телефоні вже ліквідованого командира.

У спільноті наголосили, що такі випадки жорстоких страт є ще одним підтвердженням того, що цю війну не можна завершити без остаточної перемоги над злом. В InformNapalm закликали Захід посилити військову допомогу Україні і не вагатися у цьому питанні.

Жорстокі вбивства українських військових окупантами

6 березня в мережі з'явилося страшне відео з українським захисником, який потрапив у полон. На кадрах видно, як він нервує, курить цигарку і каже "Слава Україні". У цей момент окупанти починають його жорстоко розстрілювати. Військовий загинув на місці. В українського захисника в руках зовсім не було зброї. Можна припустити, що "Слава Україні" він вигукнув в той момент, коли помітив, що його планують вбити. Все сталося дуже швидко.

Пізніше стало відомо, що російські військові розстріляли захисника України Олександра Мацієвського, який був снайпером. Відомо, що українського Героя окупанти розстріляли 20 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому у лютому 2023 року.

Також раніше повідомлялося, що окупанти закатували до смерті бійця ЗСУ і зняли все на відео. Російські військові відрізали полоненому бійцю ЗСУ канцелярським ножем геніталії. На страшні кадри відреагували в Офісі президента України. Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Росія – країна канібалів, які насолоджуються тортурами та вбивствами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти