"Мова — це живий організм": група 1+1 media та WAW презентували відео в межах "Плюсуй українську"

4 липня 2023, 17:05
24
Плюсуй українську

У вівторок, 4 липня, група 1+1 media спільно з WAW: альтернативне медіа презентували нове відео, розроблене в межах суспільно важливої ініціативи "Плюсуй українську".

У тематичному відео автори розповідають про те, завдяки чому наша мова збагачується та хто її активно видозмінює. До того ж завдяки відеоматеріалу, спрямованому на популяризацію української мови та культури, 1+1 media та WAW вкотре нагадують, що не варто боятися помилок і русизмів під час переходу на українську.

"Довгий час в інформаційному та культурному просторі переважала російська мова, але сьогодні ми нарешті обираємо рідну. Під час переходу на українську, звісно, можуть проскакувати русизми — cлова, взяті із російської. Не соромтеся цього…", зазначається у відео.

Також у відеоролику йдеться про те, що слід руйнувати та зневажати усталені стереотипи, які насаджує рф:

"Україна — багатогранна. Як і в багатьох інших країнах, її мова має безліч діалектів, або ж говірок. Але це не заважає нам розуміти одне одного незалежно від регіону. Те, що українці одне одного не розуміють — клятий стереотип, який давно вже треба було відправити у смітник".

Тематичне відео доступне до перегляду та поширення на YouTube-каналах: 1+1 media, 1+1, ТСН. А також у соціальних мережах Instagram та Facebook — 1+1 media, WAW, МКІП, та в Telegram-спільноті "Плюсуй українську" за цим посиланням: https://t.me/ideaspeople.

Нагадаємо, що ключова мета роликів, які публікуються на Digital-майданчиках, транслюються на телебаченні та в кінотеатрах — ввести поняття "інформаційна гігієна" при споживанні контенту серед українців та продемонструвати, як якісно може змінитися життя кожного, якщо почати розмовляти українською чи всіляко покращувати свої знання мови. Відео створюються командою WAW: альтернативне медіа.

Довідка

7 лютого група 1+1 media анонсувала запуск проєкту "Плюсуй українську", спрямований на популяризацію української мови та культури, викорінення російського контенту з медіаполя та формування звички спілкуватися як вдома, так і в інших сферах життя українською. Проєкт буде реалізовуватися протягом 2023 року разом з WAW: альтернативне медіа та за підтримки МКІП.

Основні майданчики проєкту — Facebook та Instagram 1+1 media, 1+1, WAW та МКІП, YouTube 1+1, сторінка проєкту в TikTok, сайти ТСН.ua, УНІАН, Главред та 1+1, телеканали 1+1 Марафон, 1+1 Україна, ТЕТ та ПЛЮСПЛЮС, а також Telegram-спільнота "Плюсуй українську" за цим посиланням: https://t.me/ideaspeople.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти