Чи можуть США шантажувати Україну зброєю заради переговорів: думка Жданова

13 листопада 2022, 12:05
Зменшення поставок зброї Україні не відповідає стратегічним і геополітичним цілям цієї війни, які ставлять перед собою США.
ВСУ, Олег Жданов
Олег Жданов вважає, що поставки зброї не зменшаться / 10-та гірсько-штурмова бригада, скріншот з відео

Сполучені Штати Америки не можуть припинити постачання зброї в Україну, адже це суперечить їхнім інтересам. Про це заявив під час інтерв'ю Главреду військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Штати не можуть припинити постачання озброєнь. Адже якщо зараз Україна сяде за стіл переговорів, це буде вважатися програшем Заходу. Значить, Путін домігся свого, зберіг місце на світовому політичному Олімпі, залишиться на одній лавочці з Байденом і Сі, змусить їх рахуватися з ним", - заявив Жданов, відповідаючи на запитання про можливість переговорів України і РФ і можливі "важелі тиску" з боку Заходу.

Він упевнений, що це не відповідає стратегічним і геополітичним цілям цієї війни, які ставлять перед собою США.

Перегорови та зброя: контекст

Експерт-міжнародник Ілія Куса під час чату на Главреді пояснив, що допомога Україні дається "дозовано" тому, що на Заході не вистачає потужностей для виробництва потрібної кількості зброї. До того ж, деякі види озброєнь не передаються, оскільки це чутливі західні технології, c якими не вміє поводитися українська армія.

13 листопада радник керівника офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Кремль попросить сісти за стіл переговорів, коли українські військові звільнять одне з великих східних міст. На його думку, Росія "дозріє" до справжніх переговорів з Україною і виведення військ. У РФ вже багато хто вважає, що війну, яку розв'язав російський диктатор Володимир Путін, пора закінчувати.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський 4 жовтня офіційно поставив крапку у політичних переговорах між Києвом і Москвою. Він впровадив рішення РНБО, яке передбачає, що Україна з Путіним ні про що не розмовлятиме. Указ глави Української держави набув чинності з дня його опублікування.

Більше про можливість переговорів з РФ:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти