Мінус 2 гелікоптери, 8 танків і понад 30 окупантів: ЗСУ влаштували "гарячу" добу для окупантів на Півдні

5 жовтня 2022, 08:42
Захисники України проводять контрнаступ і звільняють території Херсонщини з-під окупації. Нашим військам вдалося просунутися вглиб від 10 до 20 км.
Підбитий танк в Балаклії
Впродовж 4 жовтня українські захисники знищили 8 танків ворога на південному напрямку / Фото УНІАН

За добу 4 жовтня Збройні Сили України ліквідували на південному напрямку ще 31 російського окупанта і багато одиниць ворожої техніки.

Як повідомляє оперативне командування Південь у Facebook, упродовж доби наша авіація завдала 7 ударів по позиціях путінських загарбників, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 290 вогневих завдань.

В ході звільнення низки населених пунктів нашим військам вдалося просунутися вглиб від 10 до 20 км.

Упродовж 4 жовтня українські захисники знищили:

  • 31 окупанта;
  • 8 танків;
  • 26 одиниць автомобільної та броньованої техніки;
  • 2 вертольоти (Мі-8 і Мі-24);
  • 3 безпілотника "Орлан-10";
  • 1 великокаліберну гаубицю "Мста-Б";
  • 1 гармату-гаубицю.

"За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції зі звільнення територій Херсонщини з-під окупації, нашими підрозділами звільнено, закріплено та відновлено державний прапор України в Любимівці, Хрещенівці, Золотій Балці, Біляївці, Українці, Великій та Малій Олександрівках, а також у Давидовому Броді Бериславського району. На різних ділянках фронту вдалося заглибитися від 10 до 20 км", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на Херсонщині

4 жовтня стало відомо про те, що українські військові звільнили Давидів Брід у Херсонській області. Населений пункт звільнили сили 35-ї окремої бригади морської піхоти. Над Давидовим Бродом висить український прапор.

Також стало відомо про те, що воїни ЗСУ були помічені в селі Дудчани у Нововоронцовському районі та Новопетрівці у Генічеському районі Херсонської області.

Боєць ЗСУ підняли український прапор у селі Михайлівка. Це означає, що наші бійці і офіцери всерйоз просунуться в бік нового стратегічного пункту - Новоолександрівки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти