Львівський забудовник заявив про спробу рейдерів захопити майно компанії на 53 млн гривень

26 червня 2023, 14:16оновлено 26 червня 2023, 15:15
Фото: Львівський забудовник заявив про спробу рейдерів захопити майно компанії на 53 млн гривень (facebook com)
Фото: львівський забудовник заявив про спробу рейдерів захопити майно компанії на 53 млн гривень (facebook com)

Львівська компанія-забудовник "Рубікон груп" заявила, що організована група осіб намагається заволодіти коштами та активами компанії. Відкрито кримінальне провадження, йдеться досудове розслідування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-реліз компанії.

Компанія повідомляє, що вже більше як рік Олександр Веремеєнко, в інтересах якого діє Тетяна Мамчак, а також львівська сімʼя Іваників та пов’язані з ними особи, вчиняють дії шахрайського характеру."У 2022 році директору ТОВ "БІК "РУБІКОН ГРУП" Тарасу Іваньо стало відомо про розкрадання грошових коштів вкладників, інвесторів та покупців нерухомості компанії. У зв’язку з наявною інформацією, ним невідкладно були надані відповідні відомості до правоохоронних органів", - повідомляють в компанії.

відео дня

В рамках кримінального провадження (№12022141380000931 від 15.08.2022 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 358 КК України), шляхом проведення експертиз, було доведено розкрадання коштів Товариства на суму, що перевищує 53 млн грн. За вказаним фактом, Ірині Іваник було вручено повідомлення про підозру та обрано запобіжний захід.

"Олександром Веремеєнком, в інтересах якого діє Тетяна Мамчак, сім‘я Іваників та пов’язані з нею особи, було незаконно захоплено управління ТОВ "БІК "РУБІКОН ГРУП" та призначено на посаду директора Інну Гищук, яка, відповідно до матеріалів кримінального провадження, причетна до розкрадення коштів ТОВ "БІК "РУБІКОН ГРУП", - заявили в компанії.

В компанії також додають, що ні в Веремеєнка, ні Мамчак, ні в кого з сім‘ї Іваників та пов’язаних з ними особами, не було досвіду у введенні будівельного бізнесу, тому є підстави вважати, що "захоплення товариства відбулось виключно з метою продовження вчинення дій, що направлені на розкрадання грошових коштів, які надходять від інвесторів, вкладників та покупців нерухомості".

Нагадаємо, "БІК "РУБІКОН ГРУП" було засновано у 2015 році. Компанією було збудовано та введено в експлуатацію житлову та комерційну нерухомість у м. Львові та в Львівській області загальною площею, що перевищує 25 000,00 м2.

Серед реалізованих об'єктів житлові комплекси: Rubicon City, Rubicon Premium, Винний парк, бізнес-центр за адресою: вул. В. Липинського, 36, м. Львів, Таунхауси Rubicon Cottages, та ін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти