Криптогравці домінують у спонсорських контрактах Формули-1 – власник WRM Сергій Тронь

14 вересня 2023, 14:20
75
Сергей Тронь
Сергій Тронь

Криптокомпанії витіснили зі спонсорів всесвітньовідомого чемпіонату з кільцевих перегонів "Формула-1" алкогольні, тютюнові та нафтові компанії. На думку засновника компанії White Rock Management Сергія Троня, це є маркером технологічної еволюції та свідченням зміни картини світу.

Про це криптоінвестор написав у своїй колонці для сайту Minfin.

Він зазначив, що чимало криптокомпаній виступають спонсорами "Формули-1". Так, влітку 2021 року був укладений 5-річний контракт із Фомулою-1 платіжної платформи Crypto.com на $100 млн. У 2022 році спонсорами F1 стали одразу 8 крипто-компаній. Наприклад, Binance уклала контракт з французькою командою Alpine і базою Великої Британії. А блокчейн Velas – з Ferrari, чиї гонщики беруть участь у "Формулі-1" ще 1950 року.

відео дня

За словами Сергія Тронь, Red Bull Racing, який є багаторічним фаворитом F1 та переможцем багатьох кубків, отримав одразу двох криптоспонсорів – Tezos і Bybit. А Aston Martin отримав одразу двох криптопартнерів – Crypto.com та Socios.

"А буквально нещодавно з'явилася інформація про те, що Red Bull Racing уклав контракт ще й із Sui Mysten Labs – творцем зовсім свіжого блокчейна Sui. Сторони обіцяють щільно співпрацювати в онлайн-заходах і на перегонах. Mysten Labs заснували колишні розробники Meta. Команда запустила основну мережу Sui цього травня, конкуруючи з Aptos і Solana", – пише Сергій Тронь.

Також у 2023 році було укладено ще один партнерський контракт між криптовалютною біржею Kraken і британською командою Williams Racing – 9-кратним володарем Кубка конструкторів F1. А недавно стало відомо про партнерство, що виникло між американською формульною командою Haas, заснованою Джином Хаасом, і маркетплейсом OpenSea. Платформа створить для гонщиків колекцію фірмових NFT і її бренд красуватиметься на болідах Haas F1 VF-22.

Сергій Тронь виокремив кілька причин для плідної та взаємовигідної співпраці крипторинку з формульними командами:

По-перше, престиж криптоактивів, що зростає по всьому світу, і бажання суспільства долучитися до кола інвесторів. По-друге, запит з боку Формули-1 на нових спонсорів як через дорожнечу обслуговування команд, так і через обмеження на рекламу тютюну та алкоголю – колишніх спонсорів F-1 у різних країнах. По-третє, сплеск популярності гоночних змагань і F1 насамперед, якими почала активніше цікавитися криптогалузь і створювати під неї нові інструменти. На думку Сергія Тронь, інтерес людей пояснюється успішністю серіалу Netflix про Формулу-1 – "Драйв виживання" (Drive To Survive), який люди із задоволенням дивилися в розпал карантину коронавірусу. І, зрештою, ще одна причина – завзяті любителі спорту сильно зацікавилися крипторинком, що підтвердилося опитуваннями в США: близько 57% американських фанатів автоперегонів виявилися власниками різноманітних цифрових активів. За середнього показника в суспільстві серед тих, хто не є любителями спорту, на рівні 24%.

"Видно, як криптобізнес проник у Формулу-1, просочив гоночні спільноти, об'єднання фанів. Замістив тютюнників і виробників елітних годинників, і перебудовує галузь на новий лад. Високотехнологічний, з новими можливостями і способом мислення. Упевнений, крипторухперебуває тільки на початку свого шляху і зможе ще багато чого запропонувати F1 та її шанувальникам. А потім рухатиметься і в інші спортивні напрямки", – резюмує Сергій Тронь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти