Кримінальний авторитет із Броварів кинувся на копів зі зброєю: його затримали

10 травня 2024, 12:08
924
Поліцейські затримали Віктора Журавля, на рахунку якого не одна кримінальна справа.
Віктор Журавель - затримання
Віктора Журавля затримали під Києвом / Колаж: Главред, фото: скріншот відео

У Броварах Київської області правоохоронці затримали чоловіка, який кидався на поліцейських і погрожував їм зброєю. Затриманим виявився відомий місцевий кримінальний авторитет, на рахунку якого не одна кримінальна справа.

Про інцидент Нацполіція повідомила у Facebook 9 травня. У відомстві зазначили, що ввечері 8 травня нетверезий 50-річний чоловік вчиняв хуліганство в закладі Zveroboy club.

"Коли поліцейські прибули на виклик, він продовжив вчиняти хуліганські дії, почав кидатися на поліцейських, зрештою дістав зброю та погрожував правоохоронцям. Поліцейські затримали чоловіка та вилучили зброю", - йдеться у повідомленні.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено підозри в хуліганстві, погрозі вбивством поліцейському та завданні тілесних ушкоджень поліцейському. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

У Нацполіції не назвали імені затриманого, але поінформували, що він - раніше судимий місцевий житель.

Дивіться відео - поліцейські затримали кримінального авторитета в Броварах:

У соціальних мережах з'явилося відео, де чоловік зухвало погрожував правоохоронцям. Зокрема, можна почути, як житель Броварів нецензурно висловлюється, після чого демонстративно плює в обличчя одному з поліцейських.

Після цього виникла штовханина. Кримінальний авторитет дістав пістолет і погрожував співробітникам поліції. Однак один із правоохоронців застосував проти хулігана газовий балончик.

На кадрах - місцевий кримінальний авторитет Віктор Журавель, також відомий як "Вихо", пишуть ЗМІ.

Віктор Журавель - хто він такий?

Віктор Журавель (прізвисько Віха) - відомий кримінальний авторитет.

У 90-ті роки починав свою бандитську діяльність під крилом одного з ОЗУ. Пізніше його засудили до 17 років в'язниці за розбій.

Журавель вийшов на свободу 2010 року і створив банду з трьох осіб, яка під виглядом колекторів вимагала у людей гроші. Своїх жертв бандити били до напівсмерті.

Банду Журавля прозвали "чорними колекторами". Вони "працювали" не лише в Київській області, а й по всій Україні.

У 2012 році бандитів затримали, і Журавель отримав ще 13 років в'язниці. Однак апеляційний суд скасував вирок. Незадовго після цього зловмисника затримали за іншою справою, однак він теж незабаром вийшов на свободу.

2020 року Журавель був фігурантом справи про перестрілку перевізників у житловому кварталі Броварів Київської області.

Тоді дві групи "маршрутників" ділили між собою приміські маршрути після судового скасування низки тендерів та влаштували стрілянину. Тоді внаслідок інциденту поранення отримали троє людей. Під час стрілянини одна з куль потрапила у вікно житлового будинку.

Дивіться відео - Броварський кримінальний авторитет плював у поліцейського і погрожував йому.

Обережно! На кадрах нецензурна лексика.

Скриншот

Убивство поліцейського на Вінниччині - головні новини за темою

У ніч на 20 квітня сталася стрілянина в Гайсинському районі Вінницької області. Двоє чоловіків відкрили стрілянину по поліцейських у той момент, коли правоохоронці зупинили їх для перевірки документів. Унаслідок стрілянини загинув 20-річний поліцейський, його напарник був поранений.

Пізніше Командування Сухопутних військ ЗСУ офіційно підтвердило, що до вбивства 20-річного поліцейського Максима Зарецького у Вінницькій області причетні військовослужбовці однієї з військових частин.

20 квітня стало відомо про те, що правоохоронці знайшли авто військових із боєприпасами. У машині також були речі, в яких були підозрювані. На них були сліди крові.

21 квітня було затримано підозрюваних у нападі на поліцейських на Вінниччині, внаслідок якого один правоохоронець загинув, а інший дістав поранення. Зловмисників - двох військових, батька і сина, 52 і 26 років, уродженців Вінницької області - затримано за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Підозрюваному у вбивстві поліцейського Валерію Василаці обрали запобіжний захід. Вінницький міський суд відправив його на два місяці під варту без права вийти під заставу.

Працівники Державного бюро розслідувань викрили двох військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у розстрілі поліцейських у Вінницькій області. Одного з них уже затримано.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти