Убивство поліцейського на Вінничині: підозрюваним допомагали втекти двоє військових

26 квітня 2024, 11:58
302
Один із військових передав авто для втечі за кордон, а інший - поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які в подальшому передав нападникам.
Валерій Василаке
Викрито військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у вбивстві Максима Зарецького / Колаж: Главред, фото:t.me/mvs_ukraine, t.me/pgo_gov_ua

Працівники Державного бюро розслідувань викрили двох військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Одного з них уже затримано.

"20 квітня 2024 року, після трагічної події, нападники вирішили втекти за кордон і звернулися по допомогу до знайомих військовослужбовців. Один із них також самовільно залишив військову частину в Одеській області", - повідомляє пресслужба ДБР.

Попри те, що громадськості вже було відомо, що батька та сина розшукують за вбивство правоохоронця, фігуранти вирішили допомогти підозрюваним.

відео дня

Зокрема, один із них передав авто для втечі за кордон, а інший - поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які в подальшому передав нападникам.

24 квітня 2024 року ДБР затримало одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних і самовільно залишив військову частину.

За приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомили про підозру. Іншому військовому, який самовільно залишив військову частину, повідомили про підозру за ч.5 ст.407 КК України.

У кримінальному провадженні правоохоронці провели обшуки за адресами фігурантів справи та інших осіб, які допомагали нападникам втекти за кордон і надавали першу медичну допомогу. Було вилучено телефони, за допомогою яких підозрювані тримали зв'язок із нападниками.

В Офісі генпрокурора повідомили, що наразі готується клопотання до суду про обрання затриманому підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Убивство поліцейського на Вінниччині - головні новини за темою

У ніч на 20 квітня сталася стрілянина в Гайсинському районі Вінницької області. Двоє чоловіків відкрили стрілянину по поліцейських у той момент, коли правоохоронці зупинили їх для перевірки документів. Унаслідок стрілянини загинув 20-річний поліцейський, його напарник був поранений.

Пізніше Командування Сухопутних військ ЗСУ офіційно підтвердило, що до вбивства 20-річного поліцейського Максима Зарецького у Вінницькій області причетні військовослужбовці однієї з військових частин.

20 квітня стало відомо про те, що правоохоронці знайшли авто військових із боєприпасами. В автівці також були речі, в яких були підозрювані. На них були сліди крові.

21 квітня було затримано підозрюваних у нападі на поліцейських на Вінниччині, внаслідок якого один правоохоронець загинув, а інший дістав поранення. Зловмисників - двох військових, батька і сина, 52 і 26 років, уродженців Вінницької області - затримано за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Підозрюваному у вбивстві поліцейського Валерію Василаці обрали запобіжний захід. Вінницький міський суд відправив його на два місяці під варту без права вийти під заставу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти