Палають газові мережі та лікарня: росіяни масовано вдарили по Херсону

23 грудня 2023, 20:43оновлено 23 грудня 2023, 22:14
Через ворожу атаку стався порив на газових мережах і спалахнула серйозна пожежа. Також під ударом окупантів опинилася лікарня.
Удар по Херсону
РФ масовано вдарила по Херсону – горять газові мережі/ колаж: Главред, фото: скрін

Російські окупанти ввечері у суботу, 23 грудня, нанесли масований удар по Херсону. Внаслідок атаки у місті виникло кілька пожеж.

Зокрема, палають газові мережі. Також під ворожим ударом опинилася лікарня. Про це повідомили у Telegram голова міської військової адміністрації Роман Мрочко і голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Мрочко повідомив, що близько 18:00 російські загарбники завдали по Херсону масованого удару.

відео дня

"Потужні вибухи пролунали у кількох районах міста. Після цього виникло кілька пожеж. Ворог традиційно бив по житлових кварталах", – йдеться у повідомленні.

Також голова міської військової адміністрації опублікував відео, на якому видно наслідки ворожої атаки.

Удар по Херсону
Наслідки удару окупантів по Херсону/ скрін

Дивіться відео наслідків удару окупантів по Херсону:

Після цього голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Херсона.

"Стався порив на газових мережах. Виникла пожежа. Також під вогнем опинився і один з медичних закладів", – зазначив він.

Прокудін також оприлюднив відео, на якому видно наслідки атаки окупантів.

Удар по Херсону
Після атаки в Херсоні горять газові мережі/ скрін

Дивіться відео наслідків удару окупантів по Херсону:

Постраждали п'ятеро людей

Пізніше Прокудін повідомив, що внаслідок удару окупантів постраждали п’ятеро людей.

"Трьом херсонцям, 78, 68 та 63 років, лікарі надали допомогу на місці. До медзакладу шпиталізували двох чоловіків, 21 та 39 років. Їх стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості", – розповів голова ОВА.

Проте голова ОВА пізніше уточнив, що внаслідок російського обстрілу Херсона постраждали семеро людей. Серед них – 15-річна дитина.

Удари ракетами і дронами по Україні

Нагадаємо, у п’ятницю, 22 грудня, країна-агресорка Росія масовано атакувала південь України. На Одещині пріоритетом загарбників традиційна була припортова інфраструктура.

Також раніше повідомлялося, що росіяни 9 разів атакували ТЕС. Директор ДТЕК Дмитро Сахарук розповів, що за останній місяць російські загарбники 9 разів атакували прифронтову теплоелектростанцію компанії ДТЕК.

Нагадаємо, у суботу, 23 грудня, у двох містах України прогриміли потужні вибухи, РФ била ракетами. Перед цим Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку в Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях. Через пару хвилин повітряна тривога також була оголошена в Дніпропетровській області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти