Голубовська розповіла, проти якого штаму COVID-19 вакцина безсила

27 січня 2021, 22:18
Бразильський штам вірусу здатний ухилятися від імунної системи людини.
Голубовська
Голубовська розповіла про небезпечний штам коронавірусу / УНІАН

У США, в штаті Міннесота виявили унікальний високозаразний бразильський штам коронавірусу Brazil P1, котрий здатен ухилятися від імунної системи людини, через що вакцина може не спрацювати. Про це повідомила лікар-інфекціоніст, позаштатний фахівець МОЗ Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook.

За словами Голубовської, поки що немає чітких даних про те, що два останніх штами викликають важці форми захворювання.

"...однак Р1 має мутації, які дозволяють йому ухилятися від імунної системи організму. Це означає, що наявні сьогодні вакцини можуть не працювати проти нього, крім того, люди можуть також повторно заражатися й хворіти COVID-19", – сказала експерт.

відео дня

читайте такожДата поставки вакцини від коронавірусу в Україну невідома-Ляшко

За інформацією центрів із контролю і профілактики захворювань в США (CDC), бразильський варіант коронавірусу може бути причиною різкого збільшення числа випадків захворювання в бразильському місті Манаус і його околицях, найбільшому місті в регіоні Амазонки, уточнила Голубовська.

"Вчора чомусь обговорювали слова експерта ВООЗ, який сказав, що вакцинація не здатна запобігти поширенню вірусу й має більше індивідуальне значення. Хоча я про це давно вже говорила у своїх інтерв'ю", – сказала вона.

Вакцинація в Україні - останні новини:

  • Вакцинація українців від коронавірусу почнеться в лютому.
  • Вакцин від коронавірусу вистачить усім охочим протягом цього року. В України - контрактів вже більш ніж на 30 мільйонів доз на підписанні та підписано, тому всі черги згідно з чітким планом вакцинації будуть дотримані. У цьому запевнив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
  • Станом на ранок вівторка, 26 січня, в Україні виявили ще 2 779 хворих коронавірусом. Загальна кількість заражених - 1 197 107 осіб.
  • Згідно з соцопитуваннями, зробити щеплення від коронавірусної інфекції готові тільки 39% українців в тому випадку, якщо препарат з'явиться у вільному продажу, близько 56% не готові робити щеплення за такої умови. Пройти процедуру навіть на безкоштовній основі не готові 52% українців, в той час, як 43% не відмовляться від щеплення.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти