Халатність лікарів: у Литві пацієнтці ввели п'ятикратну дозу COVID-вакцини

27 січня 2021, 21:25
В результаті помилки чотири людини не отримали вакцину.
коронавірус, вакцина
У Литві помилково ввели п'ять доз вакцини / Фото Reuters

У Литві стався резонансний випадок через помилку лікарів - у Маріямпільській лікарні жінці замість однієї дози від коронавірусу ввели відразу п'ять.

"Сталося так, що не розбавили вакцину і всі п'ять доз ввели одній людині. Це людський фактор. Нічого поганого з пацієнтом не сталося", - заявив директор медустанови Мантас Чесна, пише Delfi.

Він запевнив, що пацієнтка в цілому відчуває себе добре, тільки скаржиться на біль в місці уколу. В результаті помилки чотири людини не отримали вакцину.

Через інцидент почалося службове розслідування.

Вакцинація в Україні - останні новини:

  • Вакцинація українців від коронавірусу розпочнеться в лютому.
  • Вакцин від коронавірусу вистачить усім охочим протягом цього року. В України - контрактів вже більш ніж на 30 мільйонів доз на підписанні та підписано, тому всі черги згідно з чітким планом вакцинації будуть дотримані. У цьому запевнив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
  • Станом на ранок вівторка, 26 січня, в Україні виявили ще 2 779 хворих коронавірусом. Загальна кількість заражених - 1 197 107 осіб.
  • Згідно з соцопитуваннями, зробити щеплення від коронавірусної інфекції готові тільки 39% українців в тому випадку, якщо препарат з'явиться у вільному продажу, близько 56% не готові робити щеплення за такої умови. Пройти процедуру навіть на безкоштовній основі не готові 52% українців, в той час, як 43% не відмовляться від щеплення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти