"Гнівні дзвінки" до Києва: США і Німеччина погрожували Україні через удари по РФ

28 травня 2024, 20:04оновлено 28 травня, 23:41
1215
Вимога Заходу, згідно з якою зброя НАТО не має застосовуватись на території Росії створює значні обмеження для України, особливо під час битви за Харків.
'Гнівні дзвінки' до Києва: США і Німеччина погрожували Україні через удари по РФ
США та Німеччина погрожували Україні припинити постачання зброї через удари по РФ / Колаж: Главред, фото: US Army, Офіс президента, ОК "Захід"

Захід вимагає, щоб зброя НАТО не застосовувалася на території РФ або над нею, що ускладнює ситуацію для ЗСУ, особливо в контексті битви за Харків. США та Німеччина навіть погрожували Україні припинити постачання ракет, якщо вона буде використовувати їх для ударів по Росії. Про це пише Bild.

"Говорячи простою мовою: в той час як Росія щодня випускає по Харкову майже 5 000 артилерійських снарядів, Україні не дозволяється випустити у відповідь жодного західного снаряда", - зазначили у виданні.

У Bild наголошують, що така сама ситуація із повітряними ударами. Більшість російських авіабаз, що використовуються, теоретично перебувають в радіусі досяжності зброї, яку Україна отримала від західних країн. Однак цю зброю забороняється використовувати для знищення літаків російських окупантів на землі. Водночас Україна не може застосовувати західні системи ППО проти російських літаків і мусить чекати, аби бомбардувальники залетіли на територію України, щоб знищувати їх.

відео дня

"За інформацією BILD, українська армія принаймні один раз використовувала систему "Patriot" з Німеччини, щоб зробити самостійні дії. Реакція: гнівні дзвінки з Берліна і Вашингтона та погроза припинити постачання зенітних ракет, якщо подібний інцидент повториться", - пише видання.

Хоча деякі країни НАТО заявили, що їхню зброю тепер можна використовувати проти російських цілей, багато видів озброєння використовують американські снаряди. А це зі свого боку не влаштовує США та Німеччину.

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Заборона на використання західної зброї проти РФ - головні новини

Нагадаємо, Україна не може використовувати зброю Німеччини на території Росії, оскільки Берлін надавав її з умовою, що вона буде використовуватися лише на українській території. Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що його політика спрямована на запобігання "великої війни" і не бачить причин для зняття цих обмежень для України.

Також Парламентська асамблея НАТО закликала уряди країн-членів дозволити Україні завдавати ударів західною зброєю по території Росії. Президент ПА НАТО Міхал Щерба наголосив на важливості негайного доправлення Україні систем ППО та іншого необхідного озброєння.

Як повідомляв Главред, американська адміністрація неформально обговорює можливість дозволу Україні наносити удари по Росії зброєю США. Голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв зазначив, що хоча рішення в Білому домі ще не ухвалено через відсутність консенсусу, тиск на цю ініціативу зростає, і є шанси на успіх.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти