"Це було б знаково": Єрмак розповів, де може пройти другий Саміт миру

27 серпня 2024, 13:49
384
Глава Офісу президент Андрій Єрмак зазначив, що головна кмова проведення другого Саміту миру - це готовність спільного плану дій, робота над яким триває.
'Це було б знаково': Єрмак розповів, де може пройти другий Саміт миру
Єрмак розповів, де може пройти другий Саміт миру / Колаж Главред, фото: flickr, Офіс президента

Україна хотіла б провести другий Саміт миру в одній із країн Глобального Півдня, однак остаточне місце проведення саміту поки що не затверджене. Про це сказав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в рамках Форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Ми хочемо і це було би правильно, щоб другий саміт відбувся, це було б знаково, в одній з країн Глобального Півдня", - наголосив він.

Однак, глава офісу президента України Андрій Єрмак наголосив, що точне місце проведення другого Саміту миру ще не визначене.

відео дня

"Сказати, що сьогодні визначено це місце? Ні, тому що важливо саме зміст і головна умова - це готовність спільного плану, над яким ми працюємо", - зазначив глава ОП.

'Це було б знаково': Єрмак розповів, де може пройти другий Саміт миру
Що відомо про українську формулу миру / Інфографіка: Главред

Другий саміт миру - що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що план реалізації всіх пунктів, необхідних для другого Саміту миру, буде готовий у листопаді. Це відбудеться після підготовки планів щодо пунктів енергетичної, продовольчої безпеки, обміну полонених і повернення українських дітей.

За словами глави держави, наприкінці липня - на початку серпня в Катарі відбудеться перша зустріч на рівні NSA (Агентство з нацбезпеки в США - ред.) міністрів, радників з безпеки. Під час зустрічі буде повністю підготовлено план щодо енергетичної безпеки.

У серпні в Туреччині відбудеться зустріч, присвячена темі вільного мореплавства, де буде порушено питання щодо продовольчої безпеки.

У вересні в Канаді відбудеться зустріч щодо гуманітарного напряму обміну полонених і повернення українських дітей, а також буде розроблено план за цим пунктом.

Зеленський вважає, що представники РФ мають бути присутніми на другому Саміті миру.

Саміт миру - що відомо про українську формулу миру

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Україна продовжує підготовку до другого Саміту миру, основним завданням якого є створення спільного плану, що зможе подолати скепсис західних партнерів та протидіяти тиску з боку Росії. Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Президент Володимир Зеленський висловив бажання, щоб другий Саміт миру пройшов у одній із країн глобального Півдня, і запропонував прем'єр-міністру Наренді Моді провести його в Індії.

Зеленський також підкреслив, що Україна зробить усе можливе, щоб дипломатично змусити російського лідера Володимира Путіна зупинити війну, але країна продовжуватиме боротися за перемогу, навіть якщо дипломатичні зусилля не увінчаються успіхом, а західні партнери втратять свою рішучість.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти