Експерт розкритикував рішення РНБО про закриття телеканалів Козака

5 лютого 2021, 02:08
Рішення про санкції було прийнято з порушенням юридичних процедур, впевнений Віталій Журавський.
112 Україна
В Україні закрили канали з орбіти Тараса Козака / сайт каналу 112 Україна

Колишній народний депутат, правознавець Віталій Журавський прокоментував рішення про санкції проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK), що належать народному депутату від Опозиційної платформи - За життя Тарасу Козаку.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, рішення про санкції було прийнято з порушенням юридичних процедур.

При цьому він нагадав про те, що спікер парламенту Жмитрій Разумков підтвердив факт письмового опитування членів РНБО з цього питання.

"Читаємо статтю 9 Закону про РНБО: "будь-яке рішення приймається на засіданні шляхом особистого голосування". Це означає, що засідання не було, голосування не було. На яких підставах це рішення?"- сказав юрист.

Експерт упевнений, що рішення з приводу закриття будь-якого каналу має прийматися виключно судом.

"В даному випадку мене найбільше цікавить доля 1,5 тис. осіб, закрили канали, люди на вулиці, їм потрібно утримувати сім'ї, це вже соціальне питання на ринку праці", - додав Журавський.

читайте такожСанкції проти каналів Козака: Данілов відповів на критику журналістів

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака-бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій.
  • Зокрема, мова йде про ТОВ Аріадна ТВ, ТОВ новий Формат ТВ, ТОВ ТВ Вибір, ТОВ ТОВАРИСТВО Телерадіокомпанія 112-ТВ, ТОВ Лідер ТВ, ТОВ Партнер ТВ, ТОВ Новини 24 години, ТОВ нові комунікації.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти