Експерт назвав недругів України в Європі

12 березня 2021, 11:02
Тарас Загородній вважає, що не варто жити в ілюзії, що Європа – це рай для України. Там достатньо недружніх держав.
Тарас Загородній
Тарас Загородній назвав і реальних союзників України / УНІАН

В України є щонайменше п'ять недружніх по відношенню до неї держав в Європі. Тому не варто жити в ілюзії, що Європа – це рай для України.

Таку думку під час чату на Главреді озвучив політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

Він озвучив список недружніх Україні держав у Європі:

  • Німеччина - доказом тому служить не лише історія з Північним потоком-2, а й історія з передачею німцями турбін в окупований Крим;
  • Угорщина дуже косо дивиться на Україну. Правда, потрібно визнати, що вона і на інших своїх сусідів так дивиться, а на Україну – особливо;
  • Словаччина;
  • Польща - поляки на словах хочуть нас любити, але насправді хочуть любити з інтересом. Вони зацікавлені в українській молоді, українських ринках, перенесенні промисловості до Польщі. Але в усьому іншому поляки нас люблять.
  • Франція теж ставиться до України досить холодно. Вона завжди більше тяжіє до Росії. Це пов'язано і з історією, і великою кількістю росіян, які емігрували до Франції.

"Ось і виникає питання, в яку Європу так прагне Україна. Італія? Вона теж більше симпатизує Росії. В Італії маса депутатів, які закликають дружити з РФ", - додав експерт.

Загородній вважає, що любов до Росії протилежно пропорційна близькості до кордонів з нею: чим далі від Росії країна розташована, тим більше вона її любить". За його словами, реальні союзники України - це країни Балтії, "тому що їм страшніше за всіх".

Експерт додав, що Україна завжди повинна виходити зі своїх інтересів. На його думку, варто зміцнювати відносини з Туреччиною, Китаєм, Індією, Іраном та іншими арабськими країнами.

"Україна повинна зміцнювати відносини з багатьма державами, а не замикатися на Європі, яка б із задоволенням просто дивилася, як Росія рве нашу країну на частини, аби не мати проблеми у вигляді України. Нікому в світі, а особливо в Східній Європі, не цікава поява конкурента у вигляді України -потужної держави зі своїми амбіціями та інтересами. А ось що-небудь отримати від України вони завжди готові із задоволенням", - резюмував Загородній.

читайте також"Міняємо Словаччину на Крим": українці відповіли на жарт про Закарпаття

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти