"Є**нута звичка натягати вишиванки": менеджер Fozzy Group влип у скандал через мерзенні висловлювання

28 червня 2021, 13:40оновлено 28 червня 2021, 14:12
Все почалося з Facebook-сторіз Слави Баранського, на яких видно сцену виступу російського співака Басти. Закрутилося так, що мало не здасться.
'Є**нута звичка натягати вишиванки': менеджер Fozzy Group влип у скандал через мерзенні висловлювання
Слава Баранський влип у скандал через мерзенні висловлювання / скріншот Linkedin

Блогер і один з маркетинг-директорів відомої мережі Fozzy Group Слава Баранський став об'єктом активного обговорення і хейту в соцмережах через висловлювання про концерт російського співака Басти, "сільську тупість" і "гідність" в Україні.

Як результат багато українців вимагають бойкотувати супермаркети мережі, поки Баранського не звільнять. У Fozzy Group у понеділок, 28 червня, повідомили, що проводять службове розслідування, а на період, поки воно проводиться, Баранський склав свої повноваження.

" У публікаціях, що зараз ширяться у соцмережах, є звинувачення в непатріотичності одного з наших співробітників. По-перше, ми розуміємо, чим викликане обурення, і як група компаній не поділяємо такі висловлювання. По-друге, хочемо зазначити, що Слава Баранський не є директором з маркетингу Fozzy Group. Слава приєднався як маркетинг-директор одного зі старт-апів групи 4 місяці тому. Ця інформація, що активно поширюється не є правдивою", - пояснили у компанії.

відео дня

"Рішення про подальшу співпрацю зі Славою ми прийматимемо після детального вивчення всіх фактів. Наразі Слава склав свої повноваження на період службового розслідування", - додали у Fozzy Group.

Там також запевнили, що не поділяють висловлювання Слави Баранського і наголосили, що "Fozzy Group і зокрема "Сільпо" займають проукраїнську позицію".

Чим обурив користувачів соцмереж Слава Баранський

Все почалося із Facebook-сторіз Слави Баранського, на яких видно сцену виступу російського співака Басти.

"Красава Баста! Сільську тупість переможе тільки місто, яке кладе б… (Ігнорує. - Ред.) на цінності села", - йшлося в одній зі сторіз Слави Баранського.

"Чому більшість пострадянських країн нормально розвиваються. А Україні дісталися лише "гідність" та "європейські цінності", - йшла мова в іншій його історії.

Ці скріни опублікував у своєму Telegram-каналі активіст Сергій Стерненко та низка медіа.

'Є**нута звичка натягати вишиванки': менеджер Fozzy Group влип у скандал через мерзенні висловлювання

Відзначимо, Баста раніше виступав у анексованому Криму, а у 2017 році обирав "найкращу пісню про Кримський міст". Проте Міністерство культури України повідомило, що СБУ не вносило Басту до списку людей, які створюють загрозу нацбезпеці України, й 25 червня він виступив у Києві.

Скандал почав набирати обертів і в Мережі з'явилася ще один скрін повідомлення Баранського, де він написав по-хамськи про вишиванки.

"Радує, що рік від року є**нута звичка натягати вишиванки на людях йде в минуле", - написав Баранський.

'Є**нута звичка натягати вишиванки': менеджер Fozzy Group влип у скандал через мерзенні висловлювання

Згодом користувачі почали публікувати й інші мерзенні висловлювання Баранського. А власник цих акаунтів почав швидко підчищати свої сторінки, а деякі - просто видалив повністю.

'Є**нута звичка натягати вишиванки': менеджер Fozzy Group влип у скандал через мерзенні висловлювання

Наразі Слава Баранський обмежив доступ до своїх постів соцмережах, але в одному з них пояснив свою позицію щодо сторіз (чим фактично визнав, що вони справжні).

"Мені хочеться передати контекст ситуації, що це були висловлювання - грубі і цинічні - для кола друзів і знайомих, які знають мене, знають мою проукраїнську позицію і знають контекст, в якому писалося кожне повідомлення. Бачу, і для них я перегнув палку", - написав Баранський.

За його словами, у кожне повідомлення "вкладався один сенс, прочитався інший".

"Коли я писав про вишиванки, розумію, в це тепер складно повірити, але ідея була в тому, що мені хотілося б, щоб Україна використовуючи свої суперпотужні символи, рухалася вперед, наповнювала їх новими смислами, створювала з таких елементів нову історію", - пояснив він.

Баранський додав, що через проукраїнську позицію щодо Криму та Донбасу втратив "улюблену роботу в 2014 році".

'Є**нута звичка натягати вишиванки': менеджер Fozzy Group влип у скандал через мерзенні висловлювання

"З того ж року всі свої сили я віддавав українським проєктам - своєму і як найманий співробітник. Можна сім років створювати, не маючи натхнення від навколишнього світу? Ні", - підсумував він.

Раніше у Харкові 26-річна дівчина облаяла парад вишиванок, назвавши його учасників "бидлом", яке займається х**нею", а гасло "Слава Україні" - нацистським. Після цієї образи дівчина стала "зіркою" в мережі та об'єктом хейту. А незабаром її звільнили з роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти