Дипломат пояснив, чому у Росії виникли проблеми з водою у Криму

27 лютого 2021, 04:43
Росія за роки окупації Криму переселила на півострів півмільйона людей, сказав Борис Бабін.
Північно-Кримський канал
Проблеми з водою у Криму свідчать про погане управління півостровом з боку Росії - дипломат / УНІАН

Проблеми з водою в анексованому Криму пов'язані з поганим управлінням окупаційною російською адміністрацією півостровом. Росія переселила до автономної республіки 500 тисяч осіб, проте не займалася врегулюванням господарських питань протягом 7 років, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 колишній представник президента у АР Крим Борис Бабін.

За його словами, нестача води у Криму виникла в тому числі і через неефективне управління захопленою територією. На півострові визнають, що більшість води втрачається в мережах розподілу, тому що проблему дефіциту водного ресурсу за всі ці роки ніхто не вирішував.

"Насправді ця проблема виникла 7 років тому, вона поглиблюється через безгосподарність окупаційної влади. Вони самі визнають, що сьогодні втрачають більшість води в мережах розподілу, оскільки 7 років у Криму ніхто не займався цими питаннями. Коли відповідаєш за територію, потрібно не тільки махати прапорцями і будувати військові об'єкти, а й думати, наприклад, про каналізацію, про що 7 років ніхто не думав", - сказав Бабін.читайте такожУ Зеленського розповіли, як Київ залишить Росію без води у Криму

Також він додав, що Росія всупереч міжнародному законодавству переселила до Криму півмільйона людей, проте не вирішила питання щодо того, "що вони будуть пити і чим змивати за собою продукти життєдіяльності".

"Коли РФ через 7 років з цими продуктами життєдіяльності зіткнулася, вони визнали існування цієї проблеми. Минулий рік був посушливим, якби він не був таким посушливим, проблема виникла б у 2022 році", - підкреслив Борис Бабін.

Проблеми з водою у Криму

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти