ЗСУ відбили ворожий штурм на трьох напрямках: в окупантів втрати

23 травня 2022, 07:33
Противник не залишає спроб прорвати оборону наших військ і вийти на адміністративні кордони Луганської області.
танк, ЗСУ
Бронетехніка ЗСУ / Фото Reuters

За минулу добу на Донецькому і Луганському напрямках відбиті 11 атак ворога, знищено шість танків, десять одиниць бойової бронетехніки та шість одиниць автомобільної техніки противника.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ, оприлюдненому в Facebook.

"Підрозділи протиповітряної оборони на зазначених напрямках збили один БПЛА типу "Орлан-10" і ворожий літак Су - 25", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку противник не залишає спроб прорвати оборону наших військ і вийти на адміністративні кордони Луганської області. На Лиманському напрямку активних бойових дій не вів, проте загарбники обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброве.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля в напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк. Вів штурмові дії в районі Тошківки.

На Бахмутському противник вів бойові дії в районі Олександропілля, але зазнав втрат і відступив. Вів наступ у районах Липового та Трипілля, успіху не мав.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському і Запорізький напрямках відзначається зниження інтенсивності бойових дій. Ворог намагається закріпитися на досягнутих рубежах, обстрілює позиції сил оборони. Наносив авіаційні удари по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

Силами окремих підрозділів Західного військового округу, 11-го армійського корпусу Балтійського флоту, східного і центрального військових округів Росія здійснює підготовку до відновлення наступу на Слов'янський напрямку, зазначають у Генштабі. Сили оборони відбили спробу наступу в районі населеного пункту Довгеньке.

читайте такожЗагроза оточення ЗСУ: експерт назвав новий напрямок головного удару РФ

Раніше повідомлялося про те, що російські окупанти на Слов'янському напрямку зосередили зусилля на відновленні наступу. На окремих ділянках проводили розвідку боєм, яка не увінчалася успіхом.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти