НП в Карпатах: на жінку з дитиною зійшла лавина

16 січня 2022, 12:05
Постраждалі зараз у свідомості.

Лавина
Лавина обрушилася на матір з донькою / соцмережі

У Карпатах під час сходження на Говерлу жінка з дитиною потрапили під лавину. Їх госпіталізували до Яремчанської центральної міської лікарні на Івано-Франківщині.

Як пише Суспільне, рятувальників на місце події не викликали.

"15 січня медики "швидкої" привезли двох пацієнтів - 49-річну жінку та 12-річну дитину. У дитини - травма руки, стан задовільний. У жінки - травма хребта. Вони розповіли, що, коли здійснювали сходження на Говерлу, зійшла лавина. Пацієнтів обстежують медики, вони у свідомості, але мають психологічну травму", - повідомив директор медзакладу Олександр Соколовський.

Як відомо, через другий рівень сніголавинної небезпеки, Відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру рекомендував туристам 15 та 16 січня утриматися від походів у гори.

Рятувальники попереджають, що вибратися з лавини самостійно неможливо.

Проте цими рекомендаціями знехтували і туристи з Одеси, які вирішили піднятися на Говерлу. В результаті, загинула 57-річна жінка. Її син з нареченою також отримали травми.

Пізніше стало відомо, що жінка померла у свій день народження від удару головою. До вершини вони не дійшли метрів 800. Через лід назад просто злетіли.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти