Більшу частину екіпажу не врятували: у ЗСУ розкрили деталі удару по Цезарю Кунікову

18 лютого 2024, 15:10
986
Ворог намагається приховати свої втрати, наголосив Дмитро Плетенчук.
Цезар Куніков
У Чорному морі знищено ВДК Цезар Куніков / Колаж: Главред, Фото: скріншот, mil.ru

Спікер Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України (ЗСУ) Дмитро Плетенчук повідомив нові деталі знищення в Чорному морі великого десантного корабля російських окупантів Цезар Куніков.

Досить велику частину екіпажу російського ВДК знищено, наголосив він в ефірі інформаційного телемарафону.

За словами офіційного представника ВМС, ворог намагається приховати свої втрати, тому наразі достеменно не встановлено, скільки окупантів ліквідовано внаслідок потоплення ВДК Цезар Куніков.

відео дня

Водночас він звернув увагу на те, що, судячи з обставин удару ЗСУ, можна припустити, що це була "досить велика" частина екіпажу.

"Корабель - це така одиниця, яка в море сама не ходить. Відповідно, екіпаж, найімовірніше, нехай і в неповному обсязі - але, найімовірніше, у повному - був присутній на борту. З огляду на погодні умови, час доби - все ж таки було темно - звісно, є висока ймовірність, що досить велика частина екіпажу загинула. Швидкі забирали їх із берега, у якому стані - важко сказати", - додав Плетенчук.

Удар по ВДК Цезар Куніков

Раніше повідомлялося, що РФ втратила не тільки ВДК, а й танки. Росіяни відправили на місце ураження свого корабля бойову авіацію.

Нагадаємо, бійці Головного управління Міноборони України рано вранці 14 лютого завдали ударів дронами по великому десантному кораблю російських окупантів "Цезар Куніков" в акваторії Чорного моря в захопленому Криму. Спочатку корабель накренився на бік, а потім пішов на дно.

У Кремлі очікувано від коментарів відмовилися. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков "відправив" ЗМІ до Міноборони Росії.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти