Близькі вбитої Мирослави Третяк вимагають від держави 100 млн грн компенсації: у чому причина

18 жовтня 2021, 18:16
Адвокат сім'ї просить суд викликати 16 представників державних органів в якості свідків.
6-річна Мирослава Третяк
Батьки дівчинки звинувачують у всьому представників державних органів / Фото Нацполіції

Сім'я покійної 6-річної Мирослави Третяк зі Старого Салтова Харківської області, яку нібито вбив 13-річний підліток, вимагає від державних органів влади моральну компенсацію в сумі 100 млн грн.

Як повідомляє "Суспільне", правозахисник сім'ї покійної дівчинки Артем Донець заявив, що крім цього, сім'я подала позови і щодо близьких підозрюваного у вбивстві.

Родичі маленької Мирослави висунули звинувачення в бік влади в бездіяльності, яке, на їхню думку, і стало причиною трагедії. Претензії пред'явлені місцевим органам самоврядування, поліцейським, педагогам і соціальним службам.

відео дня

Близькі вбитої дівчинки кажуть, що представники державних органів ще з 2016 знали про девіантну поведінку підозрюваного у вбивстві, але не вжили жодних заходів.

"Все те, що вони робили, було на папері: проведено співбесіду, сплановані заходи, розроблений журнал. А насправді вони нічого не робили. Вони не менш відповідальні за загибель цієї дівчинки, ніж цей хлопець", - сказав Донець.

У зв'язку з цим, адвокат просить суд викликати, 16 представників державних органів, як свідків.

Вбивство 6-річної Мирослави Третяк

У Харківській області правоохоронці завершили досудове розслідування у справі резонансного вбивства 6-річної мешканки селища Старий Салтів.

Справу передали до суду, а винним у злочині вважають 13-річного сусіда вбитої дівчинки

"З урахуванням отриманих в ході попереднього розслідування доказів, визначена остаточна кваліфікація дій зловмисника за п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 і ч. 4, 5 ст. 152 (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане зі згвалтуванням, що спричинили тяжкі наслідки ) Кримінального кодексу України", - повідомили в прес-службі Нацполіції в Харківській області.

Підліток пройшов судові психіатричну та психологічну експертизи, всього проведено 68 судових експертиз. За висновком досліджень встановлено, що він усвідомлював свої дії та їх наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти