Армії РФ не вистачає бойової потужності та ресурсів для продовження нових наступів в Україні - ISW

23 лютого 2023, 07:22
Окупанти віддають пріоритет Бахмутському, Лиманському та Вугледарському напрямкам, але не доклали зусиль для просування в районах на захід від Донецька.
ВСУ, війна, українські військові
Окупанти концентрують свої зусилля на захопленні Куп'янська, Лимана, Бахмута, Мар'їнки, Авдіївки та Вугледара / 59 ОМПБр Якова Гандзюка

Російській окупаційної армії не вистачає бойової потужності та ресурсів, необхідних для продовження її нових наступальних операцій в Україні. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни. Аналітики ISW згодні з оцінками представників Головного управління розвідки Міноборони України.

Експерти Інституту процитували слова представника ГУР Вадима Скібіцького, який у коментарі виданню АР сказав, що на початку лютого російські сили активізували свої наступальні дії щонайменше на чотирьох-п'яти напрямках. Зокрема, на фронті в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях. Втім, там окупанти досі не домоглися значних успіхів.

Скібіцький додав, що окупанти концентрують свої зусилля на захопленні Куп'янська, Лимана, Бахмута, Мар'їнки, Авдіївки та Вугледара.

відео дня

Начальник ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю Forbes заявив, що російський наступ настільки неефективний, що майже непомітний. До того ж загарбникам доводиться нормувати снаряди та боєприпаси для підтримки ударів на Бахмутському, Лиманському та Вугледарському напрямках, зберігаючи снаряди на інших ділянках.

"Заява Буданова збігається з оцінкою ISW про те, що російські сили віддають пріоритет Бахмутському і Лиманському напрямкам і ще не зробили значних зусиль для просування в районах на захід від Донецька", – йдеться у звіті.

Буданов також додав, що російські артилерійські запаси скоротилися до 30% від загальної кількості. При цьому Росія імпортувала з Ірану пробну партію артилерійських снарядів та зараз намагається закупити ще одну з 20 000 снарядів.

Глава ГУР зазначив, що російська тактика навколо Бахмута і Вугледара в значній мірі перейшла від артилерійських і механізованих атак до атак піхоти через брак снарядів і бронетехніки. За його словами, Росія направила на передову понад 90% зі своїх 316 000 мобілізованих військовослужбовців.

"І це ще раз підтверджує оцінки Заходу та ISW про те, що у російських збройних сил немає значних невикористаних боєздатних резервів", – вважають аналітики.

Буданов додав, що заявлена Кремлем мета виробляти 800 танків на рік нереалістична, і заявив, що Росія може виробляти лише 40 крилатих ракет на місяць, які вона витрачає за один раунд ракетних ударів. Крім того, вказали в ISW, війська РФ втратили вже не менше 1500, а можливо і до 2000 танків.

Новий наступ РФ в Україні

Упродовж майже десяти днів триває нова хвиля наступу російських військ, але, на щастя, вони не можуть здійснити значних переміщень вперед. Про це 21 лютого повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що із середини і до кінця весни на Україну очікують вирішальні бої, які стануть переломним моментом у війні.

ЗМІ писали, що через стан здоров'я та у зв'язку з новим курсом терапії, що наближається, російський диктатор Володимир Путін не зможе повноцінно здійснювати керівництво так званою "спеціальною військовою операцією" в Україні. Таким чином, наступ РФ можуть "згорнути" і перейти до оборони до 5 березня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти