Арестович розповів про видатне військове досягнення ЗСУ

19 травня 2022, 23:35
Рух українських військ у бік Куп'янська є.
Арестович
Арестович / Reuters, скріншот

Кілька днів тому в Харківській області мало місце видатне військове досягнення.

Як розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович, українські війська успішно форсували річку і трохи просунулися в бік окупованого Куп'янська.

"Наші війська зуміли це зробити і зуміли переправитися на той берег. Цей рух став небезпечним, і російські війська перекинули туди посилення. У тому числі близько танкового батальйону, але це все поки не дуже успішна історія. Бо якщо дивитися на цю карту - синій язичок трошки посунувся ... рух українських військ у бік Куп'янська є. Будь-який рух туди українських ЗС - підвішує Ізюмське угруповання на дуже тонкій ниточці", - сказав Арестович в ефірі ФейгинLIVE.

відео дня
Арестович розповів про видатне військове досягнення ЗСУ

Війна Росії проти України

Росія в другій половині квітня оголосила про нібито другий етап своєї війни проти України. Заступник командувача військами Центрального військового округу Рустам Міннекаєв заявив, що Москва збирається окупувати весь Донбас, південні області України і прорубати коридор в захоплену Автономну Республіку Крим.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович припускає, що вже у середині червня ЗСУ можуть піти в контрнаступ на війська РФ. Українська армія чекає отримання важкого озброєння від західного світу. Зброя в потрібних кількостях може з'явитися до кінця травня – початку червня. Тоді армія України плануватиме військову операцію.

Сили оборони України продовжують успішні контрнаступні дії в Харківській області. На півночі регіону українські війська звільнили низку населених пунктів. Військові 227-го батальйону 127-ї бригади територіальної оборони 15 травня заявили, що дійшли до ділянки державного кордону з РФ.

Дивіться онлайн новини Харків

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти