Арестович розкрив деталі домовленостей щодо Донбасу

19 травня 2021, 20:15
У ТКГ домовилися про розблокування пунктів пропуску на Донбасі.
Донбас
Переговори щодо Донбасу / thepage.ua

На засіданні Тристоронньої контактної групи 19 травня домовилися про розблокування роботи контрольних пунктів в'їзду та виїзду (КПВВ).

Як говориться в заяві української делегації в ТКГ, сторони підтвердили гарантії безпеки.

При цьому наголошується, що українська сторона продовжує наполягати на якнайшвидшому обміні полоненими між Україною і РФ.

"Українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення утримуваних осіб і вживає всіх необхідних заходів для цього. На жаль, на наші пропозиції поки неналежним чином реагує російська сторона", - підкреслили в делегації.

У свою чергу спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович пояснив, що Москва домагається, щоб переговори велися безпосередньо з ОРДЛО.

За словами Арестовича, з боку Києва пункти пропуску працюють давно, проте їх блокують з боку ОРДЛО.

читайте такожРосія стягнула до кордонів України 80 тисяч військових - Генштаб

Також українська сторона запропонувала узгодити план розмінування з планом допуску ремонтних груп до ключових об'єктів критичної інфраструктури на лінії розмежування. Це питання буде обговорюватися на наступних засіданнях підгрупи з безпеки.

"Ми проаналізували розташування ділянок відновлення та об'єктів розмінування. Суть в тому, що більшість таких місць знаходяться там, де потрібне розмінування. Ми вирішили виробити єдиний документ і єдину позицію в підгрупі з безпеки, яка б забезпечила гарантії безпеки і розмінування ділянок, тому що групам, які будуть займатися відновленням об'єктів критичної інфраструктури, потрібні гарантії, що мін і небезпеки там немає", - підкреслив Арестович, передає Інтерфакс-Україна.

читайте такожУ Зеленського розповіли про ініціативу Києва щодо кордону України і РФ на Донбасі

Новини Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

  • Глава Офісу президента України Андрій Єрмак запропонував радникам лідерів нормандської четвірки провести термінове засідання з питань врегулювання конфлікту на Донбасі. З метою досягнення прогресу на переговорах він ініціював дискусію за участю глав МЗС України, Франції, Німеччини та Росії, а також експертів з військових, політичних і правових питань.
  • Журналісти The Washington Post опублікували статтю з посиланням на колишніх високопоставлених осіб Заходу, в якій йдеться про те, що західний світ може припинити військову підтримку в тому випадку, якщо Україна застосує силу у відповідь на військову провокацію Росії на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти