4 проблеми, які можуть завадити якісній підготовці до НМТ

26 вересня 2024, 15:04оновлено 26 вересня, 18:13
1028
4 проблеми, які можуть завадити якісній підготовці до НМТ

Цьогоріч усі, хто вступає на бакалаврат, знову здаватимуть національний мультипредментний тест (НМТ). Через повномасштабну війну багато учнів обирають навчатися та готуватися до іспитів дистанційно. Хочете дізнатись, як це зробити ефективно та просто? Тоді пишіть слово "УСПІХ" у приватні повідомлення.

Наводимо кілька основних проблем, з якими стикаються абітурієнти під час підготовки та розбираємо інструменти для подолання цих викликів, зокрема можливість скласти пробний НМТ.

Відключення світла та проблеми зі зв’язком.

Сьогодні випускники надають перевагу додатковим заняттям онлайн. Однак, якщо стабільного доступу до мережі немає, є ризик пропустити важливі теми та можливість уточнити, якщо щось незрозуміло. Підготовка до іспитів стає фрагментарною: знання засвоюються гірше, рівень впевненості перед іспитом знижується, а рівень стресу — зростає.

У ZNOHUB усі заняття записуються, тож їх можна переглянути у вільний час, коли з’явиться світло та зв’язок. Вчителі готують конспекти та шпаргалки до кожного уроку, а ще — вони на зв’язку у Telegram 24/7, тому зможуть відповісти на всі додаткові питання.

Стрес заважає засвоювати знання.

У кризові моменти мозок спрямовує ресурси на реакцію на загрозу, а не на навчання. Через це учням важче зосередитися на уроці та запам’ятати інформацію. Стресовий фон також спричиняє тривожність перед тестами, що ще більше погіршує результати. Виходить замкнене коло: чим більше стресу, тим складніше навчатися, а чим гірше йде навчання, тим більше зростає стрес.

ZNOHUB будує процес навчання з використанням елементів гейміфікації та інтерактиву. Завдяки цьому навчатися можна не лише на уроках, а й за допомогою коротких відео (як у TikTok), мемів та карток Quizlet. Так учні можуть будувати асоціації та швидше запам’ятовувати інформацію. Також є матеріали в форматі конспектів та шпаргалок, за якими зручно повторювати теми самостійно.

Ось відео, де викладачі розбирають розповсюджені страхи щодо складання НМТ. Переглядайте та підписуйтеся на канал!

Знайти гарних репетиторів з усіх предметів важко.

Навіть якщо це вдалося, виникає інша проблема: викладачі також страждають від обстрілів та перебоїв з електроенергією.

У ZNOHUB вчителі мають постійний зв’язок та акумулятори, тож не переживайте, що в них зникне світло чи мережа. Більшість з них уже має досвід підготовки учнів на 200 балів, а середній бал тих, хто проходить навчання складає 183 бали.

Окрім того, учні можуть поспілкуватися з buddy, тобто випускниками минулих років, які склали іспити на 190+ балів. Вони допоможуть розібратися з типовими помилками, розкажуть про нюанси перебігу іспиту та підтримають морально.

4 проблеми, які можуть завадити якісній підготовці до НМТ

Немає впевненості у своїх знаннях.

Буває так, що підготовка до іспиту перестає бути системною: одним темам приділяється багато часу, інші розглядають побіжно, щось сприймається хутко, а щось треба розбирати довго. Це знову тривога та невпевненість у своїх силах.

Щоб перевірити (чи закріпити) знання та зрозуміти, де є "прогалини" ZNOHUB надає можливість пройти пробний НМТ. Захід організований як реальний іспит і передбачає всі етапи, які будуть під час нього. Після пробного НМТ ви зрозумієте, як саме варто відкоригувати свою підготовку.

Скласти подібний іспит можуть усі охочі, найближчий пробний НМТ буде уже 28-29 вересня. Щоб не пропустити анонс — підпишіться на соцмережі ZNOHUB. У заході уже взяли участь понад 11 200 осіб.

Підготовка до НМТ — це справді виклик. Не лише через усі труднощі війни, а й через невпевненість у знаннях. Однак завдяки пробним тестам, професійним викладачам та підтримці бадді, абітурієнти можуть значно поліпшити свою підготовку та збільшити шанси на високі бали та, як результат, вступ до омріяного університету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти