Вугільний гігант України призупиняє підприємства через пандемію і кризу

14 квітня 2020, 18:30оновлено 15 квітня 2020, 12:46
580
Працівники будуть отримувати мінімальну зарплату.
шахта
Шахтарі тимчасово залишилися без роботи / Фото: Facebook/Павлоградвугілля

Компанія ДТЕК з 20 квітня припиняє роботу найбільшого вугільного підприємства країни ДТЕК Павлоградвугілля з причини затяжної кризи в енергетичній галузі країни.

Як повідомили в прес-службі ДТЕК Енерго, будуть закриті десять вугільних шахт, а також допоміжні гірничозбагачувальні і ремонтні підприємства.

"Через безконтрольний імпорт електроенергії з Росії та Білорусі знизилася затребуваність вітчизняної електроенергії і, як наслідок, знизився обсяг споживаного вугілля на станціях. На складах ТЕС і шахт накопичено понад 2,9 млн тонн незатребуваного вугілля. В країні призупинена робота близько 30 вугільних шахт, у простої перебувають понад 40 тис. осіб. Збиток теплової генерації за останні півроку становить 3,1 млрд грн. Всі ТЕС працюють нижче мінімального складу, близько 50% працівників перебувають у простої", - сказано в повідомленні.

відео дня

читайте такожШанс або сумний кінець: якою Україна вийде з коронавирусного кризиНаголошується, що назріваючу кризу посилила пандемія, внаслідок карантину було знижено споживання електроенергії в країні, зменшені обсяги її виробництва і рівень платежів.

Тимчасово без роботи залишаться 18700 працівників шахт і допоміжних підприємств. Вони будуть отримувати під час простою мінімальну зарплату із збереженням трудового стажу. Невелика частина працівників буде забезпечувати технічне обслуговування підприємств, щоб, у разі зміни ситуації, можна було швидко відновити роботу.

"З 20 квітня ДТЕК Павлоградвугілля зупиняє роботу всіх своїх підприємств. Працівники будуть отримувати мінімальну зарплату. Зупинка Павлоградвугілля - це зупинка усієї вугільної галузі України!" - говорить генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Як раніше повідомлялося, найбільший за останні 100 років обвал світової економіки прогнозує Міжнародний валютний фонд, який спровокує пандемія коронавіруса Сovid-19, а також методи багатьох країн боротьби з нею.

Нагадаємо, через пандемію китайського коронавіруса Covid-19 світова економіка опинилася в стадії рецесії. Причому її наслідки можуть бути набагато гіршими, ніж результати фінансової кризи 2008/2009 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти