"А якщо війна?": Зеленський неадекватно відреагував на військову ескалацію - аналітик

18 лютого 2020, 16:32
Кочетков переконаний, що "млява реакція" президента - наслідок внутрішньо і зовнішньополітичних домовленостей.
Владимир Зеленский СНБО
Аналітик назвав реакцію Зеленського на загострення на Донбасі слабкою / president.gov.ua

Реакція президента Зеленського, верховного головнокомандувача, на військову ескалацію, що це якісь неназвані сили (Воланд-де-Морт чи що?) намагаються зірвати мирний процес — "відверто слабка та неадекватна", вважає політичний аналітик Олександр Кочетков.

"Особливо, після вкрай жорсткої заяви штабу ООС, де зазначено, що наступ зробили російські збройні сили. І якщо ця невиразність заяви — наслідок зміни глави президентського офісу, то симптоми явно насторожують. От цікаво, Володимир Зеленський та Андрій Єрмак збираються патрулювати наш держкордон з тими бойовиками, що напали на нас під Золотим, чи є якісь більш миролюбні?", - зазначив він.

При цьому експерт переконаний, що "млява реакція Володимира Зеленського –наслідок внутрышньо і зовнішньополітичних домовленостей.

відео дня

"Зокрема, в обмін на зняття трьох з гаком тисяч правок до закону про ринок землі Віктор Медведчук вимагає від президента поступок у мирному процесі. А без прийняття закону про ринок землі в цьому місяці підвисає черговий кредит МВФ, без якого наша фінансова система може луснути", - додав він.

За словами аналітика, зрозуміти логіку того, що відбувається, складно.

"І тут мій здоровий глузд відмовляє начисто. Виходить, що ми повинні піти на поступки Росії і Заходу (у мирному процесі), щоб зробити те, що необхідно Заходу і Росії (продати нашу землю), і при цьому ще і навішати собі на шию західних кредитів, які незрозуміло як віддавати. Яка фантасмагорія? Фантасмагорія в мистецтві буває захоплююча, хоча швидко втомлює. А ось в житті вона напружує з першої секунди", - підсумував він.

"А якщо війна?": Зеленський неадекватно відреагував на військову ескалацію - аналітик

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зібрав засідання РНБО у зв'язку з боями, які розгорілися 18 лютого на Донбасі.

Глава держави заявив, що нинішнє загострення на Донбасі – це спроба зірвати мирний процес, який почав хоч трохи просуватися.

"У п'яту річницю трагедії під Дебальцево бойовики і окупанти влаштували цинічну провокацію. Сьогодні вранці вони атакували позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхово, Кримське, Хутір Вільний. Обстріли велися зі зброї, забороненої Мінськими угодами. Воїни Збройних сил України дали гідну відсіч агресору. На жаль, з нашого боку є втрати. Станом на зараз бій завершений", - йшлося у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти