Знімаємо стрес і розвиваємо уяву: топ корисних комп'ютерних ігор

4 квітня 2021, 21:15
У цьому матеріалі ми зібрали список ігор, "шпіля" в які можна неусвідомлено тренувати власний мозок і підтримувати його в тонусі.
Portal 2
Топ-7 корисних комп'ютерних ігор / Portal 2

Ігрова індустрія вже давно перестала бути "гуртком за інтересами", спрямована на несвідомих тінейджерів. У XXI столітті – це ціла культура, що охоплює безліч звичних людині галузей життя.

Втім, чи є з цього користь для звичайної, середньостатистичної людини? Відповідь – однозначно так. Вченими всього світу вже не раз було доведено, що деякі комп'ютерні ігри здатні комплексно розвинути безліч корисних якостей в людині.

Зокрема вони здатні тренувати пам'ять і логіку, змушувати людину мислити критично в складних ситуаціях, а також стимулювати ділянки мозку, які не залучені у звичному рутинному житті. Дані аспекти настільки корисні, що провідні країни світу поступово включають ігри в шкільну програму, тим самим визнаючи всю користь деяких комп'ютерних продуктів.

Civilization

Культова серія ігор в жанрі стратегія, яка імітує карту світу в різні історичні проміжки. Гравцеві пропонується стати полководцем однієї країни і вести її вперед з метою захопити весь світ, при цьому, використовуючи знання з політики, економіки, географії, історії та дипломатії.

У комплексі з постійними переговорами, міжусобицями з ворогами, мирними угодами, шляхами розвитку держави, Цивілізація виступає одним з найкращих інструментів цікавого тренування логіки та інтелекту. Водночас є можливість ненав'язливо підучити історію, оскільки гра широко охоплює історичний спектр.

Civilization VI - остання на сьогодні гра в серії.

Portal

Головоломка, в якій головній героїні належить вирішити безліч цікавих і захватних завдань. Дії відбуваються в містичній лабораторії, а тому героїня має якусь суперсилу. Вона може миттєво переміщатися в просторі сама, а також різні предмети з оточення.

Над вирішенням завдань доведеться трохи подумати, а тому Portal – одночасно цікава і корисна гра, яка стимулює мозкову діяльність. У дослідженні 2014 року, опублікованому в науково-популярному журналі Popular Science, було доведено, що Portal 2 розвиває інтелект в рази краще, ніж безліч спеціалізованих ігор.

Portal 2 - шедевр на десятиліття вперед.

Quantum Conundrum

Захоплива головоломка з цікавим сюжетом. Головний герой – хлопчик-підліток, який приїхав до дядька в дивний будинок з сотнями механічних інновацій. Сам дядько, по лору, знаходиться в найдальшій кімнаті будинку.

Суть гри – розгадати всі завдання і звільнити родича. Гра формує логічний підхід до перешкод на шляху, а також в цікавій формі допомагає концентрувати увагу і розробляти власні стратегії.

Quantum Conundrum - стрибайте у різні виміри і вирішуйте головоломки.

SimCity

Серія комп'ютерних ігор в жанрі містобудівний симулятор. Гравець в ній представлений в ролі міра міста, основною метою якого є утримання рівня щастя кожного жителя.

Шляхом створення власної інфраструктури, підвищення економіки та інших важливих частин гри, SimCity стимулює далекоглядність і роботу на перспективу. Гра теоретично може йти вічно і не має кінця.

SimCity (2013) - остання на сьогодні гра в серії.

Sparx

Віртуальна рольова гра проти підліткової депресії. Концепція гри – рішення головоломок. Гравець повинен вибрати власного персонажа і виконати свою місію. Сюжет простий, як і геймплей, але в цьому і родзинка даної гри.

Дослідники стверджують, що її розробляли згідно з алгоритмами від психологів. Внаслідок цього гра впливає на підсвідоме людини і змушує її неусвідомлено думати про хороше фінальному результаті. Емоційний фон людини підіймається автоматично, адже гра дійсно дуже добра і спокійна.

Sparx - гра, яка допомагає позбутися від стресу.

Red Herring

Проста гра, яка базується за принципом сортування слів. Потрібно розбити деяку кількість фраз згідно з категоріями. Всі слова пропонуються англійською, тому це прекрасний спосіб підтягнути іноземну мову. А ще – це відмінна можливість прокачати логічне мислення і розширити словниковий запас.

Red Herring - відмінна навчальна головоломка, яка сподобається як дітям, так і дорослим.

Знімаємо стрес і розвиваємо уяву: топ корисних комп'ютерних ігор

Тетріс

Старий добрий Тетріс – ідеальний спосіб зняти стрес, зайнявши руки і сконцентрувавшись тільки на фігурках. Професор Річард Хайер з Університету Каліфорнії ще в 90-х роках минулого століття виявив якісний ефект Тетрісу: чим більше зростає майстерність гравця, тим менше наш мозок потребує енергії на виконання цієї роботи.

І це далеко не весь список корисних ігор. Вибираючи їх з розумом, можна дійсно розвинути безліч корисних для повсякденного життя навичок. Важливо тільки враховувати те, що це все-таки ігри, і вони повинні допомагати і розважати, а не змушувати вас нервувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти