Якщо пароль є в цьому списку, його можна зламати за секунди: як перевірити

12 лютого 2024, 15:09оновлено 12 лютого, 15:39
1584
Рекомендується використовувати випадкові коди, а не коди, схожі на вашу улюблену футбольну команду або день народження.
Якщо пароль є в цьому списку, його можна зламати за секунди: як перевірити
Які зазвичай ставлять паролі/ Колаж Главред, фото flickr (Automobile Italiak), freepik

Запам'ятовування паролів може стати справжнім головним болем, особливо якщо ви використовуєте безліч різних облікових записів в Інтернеті. Щоб полегшити цей біль, багато хто з нас потрапляє в пастку, використовуючи один і той самий код для безлічі сервісів, а також прості паролі, які неможливо забути. На жаль, не звертаючи уваги на те, наскільки безпечною є ситуація, ви можете піддати себе серйозному ризику злому. Фактично, останні дослідження команди Red9 показують, що деякі онлайн-паролі настільки слабкі, що їх можна зламати практично миттєво, пише Mirror.

Найпоширеніші паролі

Red9 повідомляє, що найпоширеніший пароль, виявлений під час витоку даних, - 123456. Так, незважаючи на всі попередження, багато хто з нас все ще використовує цей сміховинно простий набір цифр.

"За даними калькуляторів грубої сили, цей простий числовий пароль можна зламати практично миттєво, що вкрай турбує мільйони користувачів, які продовжують використовувати цей пароль", - пояснив Red9.

відео дня

Інші речі, яких вам дійсно слід уникати, - це "qwerty", "пароль", "111111" і "1q2w3e", які входять до десятки найкращих.

Ось повний список поганих паролів - якщо ваш представлений нижче, вам настійно рекомендується якомога швидше внести деякі зміни:

  • 123456
  • 123456789
  • qwerty
  • пароль
  • 12345678
  • 111111
  • qwerty123
  • 1q2w3e
  • 1234567
  • 1234567890

Цікаво, що паролі з шести символів здаються найпопулярнішими та найпростішими для злому. Рекомендується використовувати випадкові коди, а не коди, схожі на вашу улюблену футбольну команду або день народження. Заголовні літери, символи та поєднання цифр також можуть допомогти зробити ситуацію безпечнішою.

Говорячи про останнє дослідження Марк Варнас, засновник Red9, сказав: "Результати підкреслюють важливість підвищення обізнаності про безпеку паролів, оскільки деякі часто використовувані паролі, як і раніше, являють собою значні уразливості. У світлі цих результатів користувачам настійно рекомендується використовувати більш надійні методи використання паролів для підвищення їхньої цифрової безпеки".

Використання комбінації великих і малих літер, цифр і спеціальних символів, а також відмова від інформації, яку можна легко вгадати, як-от імена та дні народження, може значно підвищити стійкість паролів до несанкціонованого доступу.

Регулярне оновлення паролів і відмова від використання однакових паролів у кількох облікових записах ще більше зміцнять ваш захист від потенційних загроз безпеки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти