StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яка частина свинини найм'якша та найсоковитіша: приголомшлива відповідь здивує гурманів

12 лютого 2024, 11:52оновлено 13 лютого, 13:50
Яка найдорожча частина свинини - що важливо знати, яка частина свинини краща задня чи передня.
Свинина
Частини свинини назви / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/ludiarin, Pixabay/webandi

Досвідчені гурмани знають про те, що різні частини свинячої туші відрізняються як за смаком, так і за структурою м'яса. Дехто обирає ошийок, задню частину або грудинку. А декому до душі свиняче яблучко.

Це особлива частина туші свині, але вона має своїх шанувальників, які оцінили її за особливі смакові якості. Свиняче яблучко розташоване із зовнішнього боку стегна свинячої туші.

Ця частина має особливу - округлу форму. Зазвичай свиняче яблучко буває невеликих розмірів, а незвичайної форми воно набуває через особливе розташування м'язових волокон.

відео дня

Читайте наш матеріал "Баранина, свинина та курка: яке м'ясо не підходить для шашлику".

Річ у тім, що вони сплітаються в округлу форму, що породжує схожість із невеликим яблуком. Звідси й походить назва, яка нагадує за формою відомий плід.

Де знаходиться яблучко у свині

Свиняче яблучко - це особлива частина м'якоті. Вона має рожевий відтінок і округлу форму з невеликими ділянками сала.

У м'ясистій, округлій тазостегновій частині туші якраз і знаходиться свиняче яблучко. Це м'ясо відрізняється тим, що воно дуже соковите і жирне. При цьому за структурою свиняче яблучко має своєрідні шари сала різної товщини.

Яка частина свинини найм'якіша і найсоковитіша

Як стверджують багато кулінарних експертів, під час вибору свинячого м'яса звертайте увагу на кілька першосортних частин туші. Це найніжніші частини свинячої туші, де переважає м'ясо і найменше знаходиться жирових тканин. Серед них:

  • корейка;
  • вирізка;
  • окіст.

Трохи менш цінним є другий сорт свинини. У цих частинах достатня кількість м'яса, але при цьому присутня більша кількість сала. Проте з такого м'яса ваші страви також вийдуть м'якими та соковитими. Серед них:

  • шийка (ошийок);
  • лопатка.

Де знаходиться свиняча шийка

Свинячий ошийок - одна з найпопулярніших м'ясних частин. Цей шматок м'яса без кістки, тому високо цінується любителями м'якоті.

Ошийок свині беруть із туші домашньої тварини - ця частина прилягає до шиї частини туші домашньої свині. М'ясні гурмани високо цінують свинячий ошийок за те, що ця частина туші має ніжну структуру. Це досягається завдяки тому, що в ошийку небагато м'язової тканини, при цьому зосереджена достатня кількість дрібних жирових прожилок.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти