StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна залишати сидіння унітаза піднятим: несподівана причина

12 лютого 2024, 09:40оновлено 14 лютого, 17:11
14094
Звичка ходити в туалет, яка здається нешкідливою, може забруднити поверхні у ванній кімнаті.
Чому не можна залишати сидіння унітаза піднятим: несподівана причина
Чому не можна залишати сидіння унітаза піднятим - як змивати унітаз / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Окрім загального етикету, дослідження застерігає від того, щоб залишати сидіння унітазу піднятим (особливо під час змивання), побоюючись створити "туалетний шлейф". Це місце, де аерозольні краплі можуть поширювати патогени по всій ванній кімнаті. Про це повідомляє Mirror.

У 2019 році дослідники з Університетського коледжу Корка оцінювали повітряні частинки в загальному туалеті протягом тижня. Вони виявили, що закриття сидіння унітазу зменшує кількість як видимих, так і дрібніших крапель під час і після змивання на 30-60 відсотків.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, які звуки унітазу можуть свідчити про його поломку, рекомендуємо наш матеріал: Ці звуки не можна ігнорувати: сантехнік назвав ознаки поломки унітазу.

відео дня

Експерт із ванних кімнат Елеонора Поттер каже, що тепер домогосподарствам слід подумати про встановлення "нагадувань" у ванних кімнатах, щоб заохотити людей закривати кришку перед змиванням. Вона каже, що це допоможе запобігти забрудненню таких поверхонь, як рушники, стільниці і навіть зубні щітки.

"Очевидно, що ця проста зміна наших звичок у ванній кімнаті може мати значний вплив на нашу загальну гігієну та безпеку. Ця практика, яка здається незначною, відіграє вирішальну роль у зменшенні поширення мікробів та інфекцій у домогосподарстві", - додала вона.

Вона також додає, що якщо тримати кришку закритою під час змиву, це може прискорити накопичення мінеральних відкладень, також відомих як вапняний наліт. Хоча це не шкідливо для здоров'я, але може мати непривабливий вигляд і забарвлювати сидіння в жовто-коричневий колір.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти