Завалить снігом і вдарить сильний мороз: синоптики дали неприємний прогноз для України

18 листопада 2022, 03:10
Найтепліше буде на півдні України, проте там не буде і снігу - погода очікується сонячною.
погода, погода в Україні
Погода в Україні / goodfon.ru

Погода в Україні найближчими днями буде дуже сніжною і морозною. Як прогнозують синоптики снігом продовжить засипати більшість областей 18 листопада.

Як йдеться в прогнозі Укргідрометцентру, найбільше мокрого снігу разом з дощем слід очікувати жителям західних областей - там, крім опадів, також очікуються незначні морози до -3...-1°C. тільки в Закарпатській області снігу не буде, замість нього весь день дощитиме, а температура повітря досягне +5...+7°C.

У центральних областях, а саме у Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Дніпропетровській погода буде приблизно однаковою - термометри покажуть -3...-1°C, також буде накрапати слабкий дощ зі снігом.

На півночі, зокрема, в Києві також сніжитиме, але стовпчики термометрів можуть опуститися до -4°C. На сході України опади очікуються, проте буде на пару градусів тепліше -2...0°C.

Найтепліше буде на півдні України, проте там не буде і снігу - погода очікується сонячною, з температурою повітря +5...+ 7°C і невеликими опадами.

Карта погоди

читайте такожПрикмети на 18 листопада: що потрібно зробити, щоб весь рік удача і гроші оточували

Мороз в Україні

Очикуэться поступове зниження температури 18 листопада до 1-6 градусів з позначкою мінус.

19-20 листопада місцями до 8-10 градусів морозу.

Завідуюча відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС Віра Балабух говорила, що зима в Україні сезону 2022/2023 обіцяє бути ще тепліше, ніж у попередні роки. Причиною цього стане глобальне потепління і вплив Ла-Ніньї.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти