У кількох областях буде +4, а в деяких +29, налетять грози: погода в Україні на вихідні

20 жовтня 2023, 16:43оновлено 20 жовтня 2023, 17:36
Температура повітря у вихідні дуже відрізнятиметься у різних областях України. Також в суботу і неділю низку областей заливатимуть дощі з грозами.

Погода, осень, лес, дождь
Погода в Україні – у кількох областях буде +4, а в деяких +29, налетять грози/ unsplash.com

Погода в Україні на вихідні, 21 і 22 жовтня, буде дуже контрастною. Вона вирізнятиметься тим, що температура повітря дуже сильно коливатиметься у різних областях. Так, якщо у деяких північних регіонах температура подекуди опускатиметься до +4 градусів, то у південних областях вона в суботу, 21 жовтня, навіть досягне +29 градусів.

Теплі температури накриють більшу частину нашої держави, крім півночі. Такий прогноз погоди на вихідні зробив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

відео дня

Також він уточнив, що дощів найбільше випаде у західних і північних областях, місцями вони супроводжуватимуться локальними грозами.

Погода в Україні 21 жовтня

У суботу, 21 жовтня, у західних областях не буде істотних опадів. Короткочасні дощі й подекуди грози лише випадуть вдень у Карпатах та на Закарпатті. Вітер буде південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +13 до +18 градусів, вдень від +20 до +25, у Карпатах та у Поліссі від +15 до +20 градусів.

У північних регіонах нашої держави вночі буде йти помірний дощ, вдень місцями невеликий дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +6 до +11 градусів, вдень від +10 до +15. Але у деяких областях буде ще холодніше – на півночі Чернігівської та Сумської областей упродовж доби від +4 до +9 градусів.

У центральних областях опадів не очікується, але буде мінлива хмарність. Невеликий дощ вночі та вранці може бути лише у Полтавській області. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +10 до +15 градусів, вдень від +18 до +23.

У південних областях опадів не очікується, погода буде малохмарною. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +11 до +16 градусів, вдень від +24 до +29.

У східних областях вранці та вдень буде невеликий дощ, у Харківській області він буде помірним. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах від +9 до +14 градусів, вдень від +16 до +21.

Погода в Украине 21 октября
Погода в Україні 21 жовтня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 22 жовтня

У неділю, 22 жовтня, до дощів варто бути готовими жителям західних областей. При цьому подекуди на заході дощі будуть з грозами. Вночі та вранці місцями триматиметься туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі від +10 до +15 градусів, вдень від +18 до +23.

У північних регіонах нашої держави вночі буде йти невеликий дощ, вдень – без істотних опадів. Вітер східний, із переходом на південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі від +6 до +11 градусів, вдень від +11 до +16, у Київській області від +17 до +22.

Недільна погода у центральних областях буде без опадів, але з мінливою хмарністю. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +10 до +15 градусів, вдень від +19 до +24.

У південних областях та у Криму в неділю буде мінлива хмарність, опадів не очікується. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +9 до +14 градусів, вдень від +20 до +25, у Криму місцями до +28 градусів.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від +7 до +12 градусів, вдень від +12 до +17.

Погода в Украине 21 октября
Погода в Україні 22 жовтня/ Укргідрометцентр

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні

Раніше прогноз погоди на вихідні оприлюднили в Укргідрометцентрі. Там зазначили, що погода буде відносно теплою. При цьому буде хмарно, в деяких регіонах пройдуть дощі. Лише в південних областях очікуються літні +27 градусів, а опадів не буде.

Також раніше синоптики Наталія Діденко та Ігор Кібальчич розповіли, у яких регіонах зіпсується погода. Вони повідомили, що дощі накриють більшість областей, подекуди – зі снігом. Температура повітря почне підніматися у більшості областей, але погода в Україні в найближчі дні буде переважно дощовою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти