Україну "розсмажить" до +37: синоптик приголомшила прогнозом на початок липня

30 червня 2024, 11:31оновлено 30 червня, 15:01
1705
Початок другого літнього місяця перетворить Україну на одну з найспекотніших країн Європи.
солнечная погода
Спека накриє більшу частину регіонів України з початку липня / flickr

Погода в Україні в липні "з порогу" принесе справжню спеку. Синоптик Наталія Діденко і Telegram повідомляє, що максимальна температура повітря 1 липня сягатиме +30+35 градусів, на сході та південному сході подекуди до +34+37 градусів.

Якщо говорити про західну частину України, то її дещо "остудять" грозові дощі, тому температура повітря знизиться да кілька градусів. При цьому атмосфера встигне розігріти повітря вдень до +30 і навіть вище. Інтенсивні грозові дощі слід очікувати вже в другій половині дня чи ввечері.

Скрин прогноз
Прогноз погоди в Україні на 1 липня / скрін meteoprog

Щодо інших регіонів України, то прогнозується суха погода з високою пожежною небезпекою майже по усій території країни. При цьому спека триватиме ще, найімовірніше, не один день.

відео дня

Погода у столиці у понеділок, 1 липня, за прогнозом Діденко передбачатиме температуру до +32+34 градусів, сухість та відсутність опадів. Жителям Києва теж не слід розраховувати на зниження температури на термометрах у найближчі дні.

Прогноз в Киеве
Прогноз погоди в Києві на 1 липня / скрін meteoprog

Однак на півночі вже 3-4 липня очікується зниження температури, як і на заході. Спека все ще буде, однак "стане милосерднішою", каже Діденко. 4-5 липня можуть знизитись температурні показники і на Одещині. Однак для східної частини країни на півдня на термометрах все ще залишатимуться високі градуси.

Прогноз 3 июля
Прогноз погоди в Україні на 3 липня / скрін meteoprog

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Погода в Україні - що відомо

Напередодні синоптики прогнозували спекотну та суху погоду до кінця червня, подекуди з дощами в окремих регіонах України.

Нагадаємо, погода в Україні у липні 2024 року буде теплою, стовпчики термометрів показуватимуть від +20 до +26 градусів. Найнижча температура повітря очікується у Карпатах – там вона становитиме +16…+18 градусів.

Раніше стало відомо, що нашу планету найближчим часом можуть "накрити" нові потужні магнітні бурі. До Землі знову повертається область Сонця, яка є джерелом найпотужніших спалахів.
Інші новини про погоду в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти