Затяжні дощі та грози: в Україні очікується погіршення погодних умов

25 липня 2021, 10:43
Погода в Україні готує період затяжних опадів у вигляді сильних злив з грозами, і температурні "гойдалки" до кінця липня і на початку серпня.
Україну очікують дощі з грозами
Україну накриють дощі з грозами / poltava.depo.ua

Погода в Україні до кінця липня і на початку серпня буде досить мінливою. Так, очікуються періоди з дощами, сильною спекою, грозами і навіть бурею, йдеться у прогнозі синоптиків Gismeteo.

За обіцянками синоптиків, комфортна погода, яка встановиться в неділю, 25 липня, зміниться дощами з грозами. Так, в Києва до кінця липня, та й весь перший тиждень наступного місяця ‒ буде дощитиме, а в дати 28, 31 липня і 6 серпня пройдуть сильні зливи з грозою.

Затяжні дощі та грози: в Україні очікується погіршення погодних умов

В Харкові сильні зливи з грозою очікуються 29 липня і 1 серпня. В цілому ж, переважатиме малохмарна, мінлива хмарність, або ясна погода. В останній тиждень липня стовпчики термометра піднімуться до + 31° максимум, після чого з початку серпня температура повітря знизиться до + 23°. Далі знову потеплішає.

В Дніпрі та Одесі сезон дощів почнеться з четверга, 29 липня, але затяжними вони не стануть. До кінця липня буде досить жарко, +28... + 31°, а вже 2 серпня стовпчики термометрів опустяться до +25 градусів, після чого знову підуть вгору.

У Львові з 26 липня і аж до 7 серпня зарядять дощі (27-28 і 31 липня ‒ сильні зливи з грозами). Температура повітря почне опускатися в кінці місяця з +29 до + 22... + 24° в перших числах серпня.

У північних областях ‒ Сумський і Чернігівський найближчі два тижні переважатиме дощова погода, 28-29 липня, 2 і 6 серпня прогнозуються досить потужні зливи з грозами. У цей період стовпчики термометрів вдень не будуть підійматися вище + 29°, а вночі ‒ триматися на рівні +16...+18°.

На решті території України ‒ періоди дощів стартують з 27 липня. В Хмельницький температура повітря з 30 на 31 липня знизиться з +31 до +26°, а в Луганську з 31 липня стовпчики термометрів піднімуться до +33°, після чого різко посвіжіє до +27° вже 2-3 серпня, але потім знову повернеться спека.

Раніше на цьому тижні через стихію у країні були знеструмлені 99 населених пунктів у 8 областях. Підтоплено 38 приватних житлових будинків та домогосподарств. Евакуйовано 18 осіб. Повалено 90 дерев.

Найбільшим чином постраждала Одеса. Там пройшла найсильніша за останні роки злива, яка перетворила вулиці на повноводні річки, затопила автомобілі і частину ринку "7-ий кілометр".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти