Синоптики назвали дату похолодання в Україні та приходу нового антициклону

12 листопада 2021, 15:32
Тумани огорнуть всю країну.
дорога_дерево_туман
Україну накриють тумани / 1zoom.ru

У прийдешні вихідні Україну огорнуть тумани і прохолодна погода, які зміняться снігом з дощем.

"В Україну вже підповзає ядро антициклону з високим тиском всередині. Високий тиск призведе до притиснення повітря до землі, а нічні прояснення приведуть до інтенсивного нічного охолодження земної поверхні. Такий осінній процес створить завісу з густих туманів практично по всій Україні", - повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики назвали дату похолодання в Україні та приходу нового антициклону

Крім того, синоптик Наталка Діденко написала в Facebook, що вітер буде слабким і мінливим, а тумани довго не будуть розсіюватися. Особливо густими вони будуть в Карпатському регіоні.

Видимість почне погіршуватися вже з сьогоднішнього вечора. В окремих районах Київської, Чернігівської, Черкаської та Полтавської областей вони протримаються цілий день.

"Увечері 13 листопада туманна зона зміститься на схід, тому в ніч на неділю тумани огорнуть Лівобережжя, а на решті території країни вони будуть локальними", - сказано в повідомленні.

Синоптики назвали дату похолодання в Україні та приходу нового антициклону

Також на вихідних в Україні вночі буде від 4° тепла до 2° морозу (в долинах Карпат – до 9° морозу, а на високогір'ї 0-5° тепла), вдень +5+10°, на півдні країни, Прикарпатті та Закарпатті до +13°.

У Києві та області 13-14 листопада без опадів, вночі та вранці туман, вночі від 3° тепла до 1° морозу; вдень 5-7° тепла.

З 15 листопада в більшості областей очікується похолодання, а з 19 - дощі та сніг.

Нагадаємо, погода в Україні взимку 2021-22 буде трохи м'якше, ніж у попередні роки. На Новий рік 2022 буде морозно, випаде сніг, але протримається він недовго.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти