Україну на вихідних затягне туманом: у яких регіонах погіршиться погода

5 листопада 2021, 16:33
За даними Укргідрометцентру, впродовж вихідних в Україну надходитиме прохолодніша повітряна маса й розпочнеться поступове зниження температури.
туман, погода, осінь
В Україні очікується туман / Фото ua.depositphotos.com

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про погіршення погоди в Україні в суботу, 6 листопада. За інформацією відомства, завтра у низці областей очікується густий туман.

У зв'язку з цим у ряді областей оголосили перший рівень небезпеки, жовтий. Згідно з даними Укргідрометцентру, тумани очікуються в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях, видимість 200-500 м.

Фахівці рекомендують водіям під час керування автомобілем у тумані дотримуватися таких порад:

  • знизити швидкість руху;
  • за наявності протитуманних фар увімкнути їх разом із ближнім світлом;
  • тримати безпечну дистанцію з іншими автомобілями;
  • після зупинки увімкнути аварійну світлову сигналізацію;
  • уникати різких маневрів на дорозі.
Україну на вихідних затягне туманом: у яких регіонах погіршиться погода
фото Укргідрометцентр

Погода на вихідні 6-7 листопада 2021

Починаючи з завтрашнього дня температура повітря в Україні почне плавно знижуватися. В суботу та неділю по всіх областях денні температури очікуються в межах + 10 ... +12 градусів. У нічні години похолодає до + 4... + 6 градусів.

У суботу можливі дощі в північних і центральних областях. У понеділок погода в Україні буде без істотних опадів по всій території країни.

Погода в Україні в листопаді-грудні

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС і НАН України, доктор фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова розповіла, що холоднішати "по-зимовому" почне вже з середини листопада. Температура повітря поступово почне знижуватися до мінусових значень. До кінця місяця погода вийде на -10 в північній частині країни.

При цьому, за її словами, погода в Україні взимку 2021-22 буде трохи м'якше, ніж у попередні роки. На Новий Рік 2022 буде морозно, випаде сніг, але протримається він недовго.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти