Синоптик назвав найхолодніший день грудня в Україні

30 листопада 2021, 11:32
Ночі в Україні в перший місяць зими будуть холодними, а вдень позначки термометрів показуватимуть плюс. Можливі опади.
погода, зима, мороз
Температура повітря в грудні постійно коливатиметься, прогнозує синоптик / Фото ua.depositphotos.com

Погода в Україні на початку грудня буде морозною - стовпчики термометрів опустяться до -8...-10 градусів. Однак за кілька днів значно потеплішає.

Свій прогноз погоди на перший місяць зими озвучив народний синоптик Володимир Деркач, передає Gazeta.ua.

За його словами, температура повітря в грудні постійно коливатиметься.

"Ночі будуть холодними, а вдень позначки термометрів показуватимуть плюс. Можливі опади. Подібну погоду очікуємо на початку другої декади місяця. 19 грудня - найхолодніший день. У 20-х числах буде нетипове денне тепло для зими. Але вночі невеликий мінус", - розповів синоптик.

У свою чергу, директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що холоди і морози настануть в середині зими.

"Після теплого грудня прийдуть морози до 30 градусів. Таку температуру очікуємо в січні та лютому. Але в порівнянні з зимами 40 років тому, ці морози будуть короткочасними", - сказав він.

Як повідомляв Главред, погода в Україні в перші дні зими буде визначатися одразу декількома циклонами. Пройдуть дощі та випаде сніг. Зима 2021-22 "привітається" з Україною, а потім почнеться потепління, розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

У четвер, 2 грудня, очікуються нові коливання температури - прийде чергове потепління до +8 градусів, але воно триватиме недовго. Вже на вихідних температура повітря знову знизиться.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти