Морози в -30 прийдуть раптово: синоптик уточнив прогноз погоди на зиму в Україні

18 листопада 2021, 07:27
Погода в Україні в грудні буде досить теплою. Середня температура повітря в перший зимовий місяць очікується вище норми для цього періоду року.

погода, зима, сніг
І сніг, і морози прийдешньої зими будуть, каже синоптик / Фото Reuters

Погода в Україні взимку 2021-22 не принесе природних катаклізмів, однак і сніг, і морози будуть. Такий прогноз погоди озвучив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю виданню Сегодня.

За його словами, середня температура в грудні буде вище норми для цього періоду року. В цілому, перший зимовий місяць буде досить теплим.

відео дня

Кульбіда додав, що майбутньої зими українці можуть зіткнутися із сильними морозами, які наступатимуть досить різко. Однак, "мінуси" довго не стануть затримуватися на території нашої країни.

"Що стосується січня і лютого, то при нинішніх кліматичних режимах у нас не може бути іншої зими, крім теплої", – сказав фахівець.

Водночас він закликав готуватися до сильних морозів, які, як він зазначив, "обов'язково прийдуть на зміну теплим дням". За його прогнозом, в деякі дні температура повітря може опуститися до -30 градусів.

"Але в порівнянні з зимами, що були 30-40 років тому, нинішні морозні періоди виявляться короткочасними", – додав синоптик.

читайте такожЗустрінемо Рік Тигра з "плюсами": синоптик розповів про погоду в новорічну нічЯк повідомляв Главред, з'явився перший прогноз погоди на весну 2022 в Україні. Деякі синоптики кажуть, що зимова погода в Україні затримається до березня. За їхніми прогнозами, перший місяць весни буде суворим, очікується сніг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти