Завалить снігом і заморозить: синоптик уточнила прогноз погоди в Україні на перші дні зими

30 листопада 2021, 07:21
Цього тижня зима "привітається" з Україною, а потім почнеться потепління. Правда, воно буде дуже недовгим. На вихідних грудень знову вступить у свої права.

погода, зима, сніг
Погода на тижні визначатиметься двома потужними циклонами / Фото Reuters

Погода в Україні у перші дні зими визначатиметься одразу декількома циклонами. Пройдуть дощі й випаде сніг. Зима 2021-22 "привітається" з Україною, а потім почнеться потепління.

Як розповіла виданню Obozrevatel синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, погода впродовж поточного тижня характеризуватиметься тим, що вся територія України перебуватиме в полі зниженого тиску і час від часу на неї впливатимуть циклони.

"Можна сказати, що 1 грудня зима привітається з нами в більшості регіонів, подекуди засніжить. У четвер-п'ятницю потеплішає, а до вихідних знову буде зниження температури до негативних значень", - прогнозує синоптик.

На початку тижня на погоду в Україні впливатиме потужний циклон Бенедикт. У країну зайде потік холодного повітря. Температура повітря знизиться.

У вівторок, середу і частково в четвер стовпчики термометрів в Україні покажуть від -3 до +3 градусів.

У південних областях України у вівторок і в ніч на середу очікуються відчутні опади.

У середу зайде новий атмосферний фронт з північного заходу - він принесе сніг.

"Є ймовірність того, що більшість регіонів, особливо західні, північні, центральні, можуть побачити вже досить відчутний сніг. Увечері в середу опади доберуться і до східних регіонів. Однак це ще не буде стійкий пухкий сніговий покрив", - прогнозує Птуха.

У четвер, 2 грудня, очікуються нові коливання температури - прийде чергове потепління до +8 градусів, але воно триватиме недовго. Вже на вихідних температура повітря знову знизиться.

Як повідомляв Главред, синоптик прогнозував, що зима 2021-2022 в Україні може відрізнятися аномальними температурними показниками. Снігу взимку буде не дуже багато, температурний режим буде помірним.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти