Штормовий вітер, дощі та грози: всю Україну накриє потужний циклон

3 серпня 2024, 19:39оновлено 4 серпня, 13:05
462
Синоптики попереджають про те, що у деяких областях України пориви вітру будуть досягати 15-20 м/с.
погода
Прогноз погоди в Україні на 4 серпня / фото: УНІАН

Погода в Україні 4 серпня буде дощовою та грозовою. Місцями буде штормовий вітер. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У багатьох областях України в цей день буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Дуже сильна магнітна буря атакувала країну: коли закінчиться цей шторм.

відео дня

Синоптик Наталка Діденко попереджає про те, що в Україні 4 серпня буде циклон. Вночі практично повсюди пройдуть дощі, місцями будуть грози. Вдень на територію західної України прийде антициклон. Протягом наступного тижня не буде надмірної спеки.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

погода 4 августа
Прогноз погоди в Україні на 4 серпня / фото: ventusky

Погода 4 серпня

В Україні 4 серпня буде мінлива хмарність. Синоптики в цей день прогнозують дощі з грозами у західних, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях. Вітер в цей день буде південно-західний з переходом на північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. У південних областях можуть бути сильні пориви вітру - 15-20 м/с.

"Температура вночі 17-22°, в західних та північних областях 12-17°; вдень 22-27°, у південно-східній частині 27-32°", - йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +35

За даними meteoprog, 4 серпня в Україні буде дощова погода. Найтепліше буде в Луганській області. Там температура повітря підвищиться до +21...+35 градусів. Найнижча температура буде в Київській області. Там температура повітря підвищиться до +15...+25 градусів.

погода 4 августа
Прогноз погоди в Україні на 4 серпня / фото: meteoprog

Погода 4 серпня у Києві

У Києві 4 серпня буде мінлива хмарність. Синоптики в цей день прогнозують невеликий дощ з грозою. У цей день вітер буде північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

"Температура по області вночі 12-17°, вдень 22-27°; у Києві вночі 15-17°, вдень 23-25°", - повідомляє Укргідрометцентр.

погода 4 августа
Прогноз погоди в Україні на 4 серпня / фото: meteoprog

Що таке Укргідрометцентр?

Український гідрометеорологічний центр (Укргідрометцентр) - державна установа, яка займається метеорологічними та гідрологічними спостереженнями на території України. Вона входить до складу ДСНС. Укргідрометцентр публікує дані про температуру повітря, атмосферний тиск, напрямок і силу вітру, опади, вологість повітря та інші показники. На офіційному сайті установи можна подивитися погоду в реальному часі та на кілька днів наперед. Фахівці надають дані про погоду не тільки по всій Україні, а й по кожному регіону та населеному пункту. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Україні – останні новини

Раніше повідомлялося, що Україну накриває небезпечна погода – похолодає і будуть грозові дощі. Температура повітря по всій державі суттєво знизиться, також багато областей можуть накрити дощі з грозами, зазначила синоптик Наталія Діденко.

Також раніше повідомлялося, що дуже сильна магнітна буря атакувала країну – стало відомо, коли закінчиться цей шторм. Магнітна буря вже досягла своєї пікової потужності – майже 8 балів.

Нагадаємо, Землю накрили потужні сонячні бурі, будуть збої зі зв'язком – названо терміни. 15 спалахів сталися разом із виверженнями плазми або корональними викидами маси. Скоро потоки плазми можуть досягти Землі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти