Розпечене пекло: синоптик розповіла, чи чекати рекордну спеку під +40

15 серпня 2021, 01:17
Спекотніше буде в південних і в південно-західних областях України, розповіла Наталія Птуха.
Погода
В Україні прогнозують повернення спекотної погоди / pixabay

В Україні на вихідних буде достатньо тепла погода, розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха. За її прогнозом, в суботу вночі температура очікується в межах +10... +17 градусів (у більшості регіонів — близько +15), вдень +24... +29, на Закарпатті до +31 градуса.

15 серпня прогнозується +27... +32 градуси по всій території України, спекотніше буде в південних і в південно-західних областях (місцями до +34 в неділю і на початку наступного тижня), повідомляє НВ.

Водночас синоптик уточнила, що виснажливої спеки в серпні вже не буде. При цьому в Луганській, Донецькій, Запорізькій областях і в Криму можливі короткочасні дощі.

Вона нагадала, що рекордна температура в Україні становила близько 42 градусів тепла — в Луганській області, а раніше на Сицилії зафіксували рекордну спеку в 48,8 градуса за Цельсієм.

"Ця інформація ще зараз буде перевірятися Всесвітньою метеорологічною організацією, і якщо це дійсно так, то це новий температурний рекорд Європи за всю історію метеорологічних спостережень", — додала Птуха.

Раніше кліматолог Світлана Краковська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

читайте такожУкраїну розтрощить кліматичний розлом: експерт попередила про незворотні зміни

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше - триватиме на півдні з трьох до п'яти місяців (три з них з будуть з тропічними ночами).

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни. "При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти