Африканська спека або осінні зливи: якою погодою здивує серпень

1 серпня 2022, 08:50
Погода в серпні 2022 очікується мінливою - в першій половині місяця буде сонячно, а в другій - підуть дощі та знизиться температура повітря.
погода
Якою буде погода в серпні 2022 / pixabay

Літо, здавалося б, лишень недавно почалося, а вже пройшла його добра половина. Ще трохи й настане останній місяць цієї чудової, яскравої пори року - серпень.

Погода в Україні, за інформацією синоптиків, в кінці літа порадує нас неймовірним теплом і відсутністю опадів.

За словами синоптика Віри Балабух в Facebook, нині у світі простежується тенденція до аномально високих температур повітря. Спостерігається також нестача дощів та висока інтенсивність гроз, злив та шквалів.

"На погоду влітку в Північній півкулі, Європі та Україні будуть істотно впливати процеси, що відбуваються в екваторіальних широтах Тихого океану, зокрема, Ла-Нінья. Її вплив сприятиме більш спекотній і сухій погоді в нашій країні, ніж зазвичай", – пояснила Балабух.

Яка погода очікується в серпні в Україні

За словами народного синоптика Володимира Деркача в коментарі Телеграфу, серпень в країні розпочнеться з сонячної та комфортної погоди, але в кінці місяця, традиційно, прийдуть осінні холодні зливи.

Погода на серпень 2022 в Україні

Перші десять днів місяця мають бути надзвичайно сонячними, опадів не очікують. У другій декаді прогнозують лиш помірне тепло і дощі. Поступово знижуватиметься добова температура повітря, особливо це буде відчутним вночі.

Температура в серпні

За інформацією синоптиків, на сході України в серпні буде комфортна тепла погода. У Дніпрі температура коливатиметься в межах + 25...+ 32-Хмарно, можливі дощі. У Харкові очікується + 27...+ 30 градусів, хмарно з проясненнями, в кінці місяця невеликі дощі.

На заході України буде дещо прохолодніше - Луцьку та у Львові температура повітря сягатиме +27...+ 30 градусів. У другій половині місяця ще трохи похолодає, хмарно з проясненнями.

На півночі країни в першу половину серпня буде + 27...+ 30 градусів. Надалі стовпчики термометрів коливатимуться в межах + 22...+ 26 градусів. Хмарно з проясненнями, лише в кінці місяця прогнозують дощі.

У центральній Україні – температура триматиметься в межах + 30...+ 32° C, а в другій половині місяця - +25...+27. Опадів не прогнозується.

На півдні країни – традиційно спекотно, до +34 градусів. Без опадів. Дощі очікуються тільки в кінці останнього місяця літа.

погода в серпні
Погода в Києві в серпні 2022 / Телеграф

Погода на серпень 2022 у Києві – в першій половині місяця очікуються сонячні дні з температурою до 28С, а в другій половині – прогнозують дощі і зниження температури повітря, особливо в нічний час.

Прогноз від Укргідрометцентру на серпень-2022

За прогнозом Укргідрометцентру, у серпні 2022 року середня місячна температура повітря прогнозується в межах 20-25 градусів тепла, в Карпатах 17-19 градусів. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Опади в серпні 2022 року - місячна кількість опадів очікується 32-72 мм, у Карпатах 86-110 мм, що в межах (80-100%) норми.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура серпня становить 18-22 градусів, у південних, південно-східних областях та в Криму місцями 23-24,8 градусів, у гірських районах 16-19 градусів, на високогір'ї Карпат 13 градусів.

Абсолютний максимум температури серпня становить 35,7-39,8 градусів, у південних, східних, більшості центральних, Тернопільській та Чернігівській областях місцями 40,0-42,0 градусів, у гірських районах 30,2-35,6 градусів, на високогір'ї Карпат 26.9-27.8 градусів.

Абсолютний мінімум температури – 0-7 градусів тепла, на півдні Одеської, Херсонської областей та у Криму місцями 8-13 градусів тепла, у Карпатах, північних, Волинській, Харківській, Луганській та Запорізькій областях місцями 0,1-2,3 градусів морозу.

"Заморозки на поверхні ґрунту відзначені наприкінці місяця в Україні, окрім південної частини та більшості центральних областей", - зазначають синоптики.

Середня місячна кількість опадів становить 30-69 мм, у Херсонській області та західних районах Криму місцями 24-28 мм, на Прикарпатті, Закарпатті та горах Криму 70-97 мм, у гірських районах Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей місцями 104-120 мм.

Погода в серпні в Києві - у першій половині місяця очікуються сонячні дні з температурою до 28С, а в другій половині - прогнозують дощі та зниження температури повітря, особливо в нічний час.

Погода в Україні

Погода в Україні влітку 2022 буде з неймовірними сюрпризами. Як розповів керівник екологічної нації Богдан Красавцев, очікується, що традиційно найспекотнішим місяцем буде серпень.

Фахівець каже, що влітку погода буде залежати від багатьох факторів, одним з яких є стан клімату.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти