StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Віталій Козловський уперше зізнався, чому співав російською мовою

1 квітня 2024, 19:39
Артист зазначив, що приймає свою частину відповідальності за русифікацію української культури.
Віталій Козловський
Віталій Козловський про пісні російською мовою - як і чому вони з'явилися / колаж: Главред, фото: instagram.com/vkozlovsky_music

Український співак і воїн Віталій Козловський взяв участь у проєкті Суспільне Культура "Русифікація в стилі поп". Артист родом зі Львова говорив у публічному просторі українською мовою ще до повномасштабної війни, проте були в його репертуарі й пісні російською мовою.

Козловський зізнався: не сприймав це, як щось погане, до моменту, поки війна не постукала в його двері. Тоді він зрозумів, що і своєю творчістю він розмивав кордони з країною-агресором.

"Я ніколи не міг подумати, що армія буде так близько біля мене і стане реально моїм життям. Щойно почалася повномасштабна війна, це сильно вплинуло на мою свідомість. Я зрозумів, що я відповідальний за те, що робив раніше", - розповів співак.

відео дня

Також він згадав, як сталося так, що пісні мовою країни-окупанта взагалі з'явилися в його виконанні. Козловський розповів, що після "Шансу" музичний продюсер Юрій Нікітін запропонував йому трек. Будучи ще зовсім юним артистом, Віталій спершу відмовився, проте його згодом переконали прикладом доросліших і досвідченіших колег.

"Я принципово поставив позицію, що співатиму тільки українською. У програмі Шанс мене віддали в руки продюсеру Юрію Нікітіну. Ну так диктував ринок, такі були правила на той момент. Я ламався, я був дитиною. Мені ще в приклад говорили: "Подивися на Білик, вона завжди співала українською, я їй також сказав заспівати пісню "Сніг" і дивись, як вона зайшла, це суперхіт". Коротше, я на це погодився", - каже артист.

Хто такий Віталій Козловський?

Віталій Віталійович Козловський - український співак, Заслужений артист України (2009).

Співак має більше 50 нагород і премій, включаючи "Пісня року" (2005-2010), "Золота шарманка" (2007-2010), "Шлягер року" (2007-2010), отримав кілька нагород "Секс-символ", "Людина року", "Золотий грамофон", "Кришталевий мікрофон".
У червні 2023 року був мобілізований до складу Збройних сил України.

Українські зірки шоу-бізнесу - останні новини:

Раніше стало відомо, що 22-річний популярний співак Parfeniuk вперше став батьком - первістка йому народила відома блогерка Сімбочка. Пара вже розкрила стать та ім'я дитини.

Також фронтмен гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук показав рідкісне фото красуні-мами. Разом зі Світланою Олександрівною артист відвідав свою малу батьківщину.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти